Izetbegović: Dobro je da su Vučić i Nacionalni savjet spustili loptu

0
805

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je danas da su Srbija i Hrvatska samo potpisnice Dejtonskog sporazuma, a ne garanti kako su to, kako kaže, isticali proteklih 20 godina.

Komentarišući burna reagovanja iz Republike Srpske i Srbije na njegove izjave da je “spreman za rat” ukoliko bi Republika Srpska raspisala referendum o nezavisnosti i da se “nada da će BiH priznati Kosovo”, Izetbegović je rekao u Mostaru da “ne zna zašto su takvu galamu digli u Srbiji”, ali da je dobro da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Nacionalni savjet spustili loptu”.

Što se tiče reagovanja iz Republike Srpske, Izetbegović je mišljenja da se na taj način želi ućutkati, kako kaže, patriotska strana u BiH.

Na pitanje da li će SBB izaći iz koalicije u FBiH i na nivou BiH, Izetbegović, koji je predsjednik SDA, smatra da se to neće deseiti, jer bi SBB tada trebalo da napusti 1.000 pozicija.

“To nije moguće i mislim da ministri iz SBB-a neće izaći, a prije njih SBB bi trebalo da izađe iz Upravnih odbora, agencija i institucija gdje su smjestili skoro 1.000 ljudi. Ako hoće da izlazi iz koalicije, onda neka krenu od dna prema vrhu, a ne od vrha prema dnu”, poručio je Izetbegović, tvrdeći da je SBB-u potrebno tih 1.000 pozicija.

srna

PODIJELI