Izetbegoviću pokazala srednji prst

0
819

Američka državljanka i njen prijatelj iz Sarajeva juče su privedeni na saslušanje u Policijsku stanicu Centar zato što je ona iz automobila pokazala srednji prst prema pratnji Bakira Izetbegovića. Incident se dogodio u ulici Koševo, kada su Amerikanka i njen prijatelj krenuli na Bjelašnicu na izlet.

U drugoj traci nalazili su se automobili iz pratnje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i čelnika SDA, a u jednom od njih bio je i Izetbegović, piše „Dnevni Avaz“. Kako je jedan od ljudi iz Izetbegovićeve pratnje ispričao policajcima, upravo je Izetbegović, nakon što su ga ostavili u zgradi Predsjedništva BiH, od njih tražio da pozovu policiju i zaustave automobil iz kojeg mu je djevojka pokazala srednji prst.

„Spustila je prozor i pokazala prst. Nije bilo nikakve zle namjere, nije ih napala, nije ih gađala kamenom niti išta slično. Smijali smo se. Ipak sam joj rekao da to ne radi, nema potrebe. Rekao sam joj da je možda neko od naših političara i bio sam u pravu“, ispričao je Amerikankin prijatelj dok je ona saslušavana u Policijskoj upravi Marindvor. Kada su se spustili i krenuli prema FIS-u, tjelohranitelji su ih presreli i blokirali im prolaz.

Onda su pozvali policiju i došle su dvije patrole. Nakon službene zabilješke policajci su djevojku i njenog prijatelja odvezli u policijsku stanicu. „Ona je u šoku, da je znala da će se ovo dogoditi, na bi to nikad uradila, iako je ogorčena na naše političare. Uvijek govori da su š…., jer godinama radi ovdje i vidi kako narod živi“, dodaje Amerikankin prijatelj za „Dnevni Avaz“. Na kraju je morala platiti kaznu za narušavanje javnog reda i mira.

MUP KS: Drsko ponašanje

„Dana 24. 8. 2017. godine u 11 i 55 sati, policijski službenici II PU su državljanki USA, L. F. P., rođena 1991. godine, nastanjena u USA, izdali prekršajni nalog zbog izvršenog prekršaja iz člana 8. stav 1. tačke c. Zakona o prekršajima javnog reda i mira Kantona Sarajevo (drsko ponašanje), koji je prihvatila. O pomenutom događaju je upoznat sudija Općinskog suda u Sarajevu“, naveli su iz MUP-a.

Dnevni avaz

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here