Izigravala pobožnu osobu, htjela da opelješi gradsku crkvu, pa pala u ruke policiji

0
592

Uz prizivanje Boga u pomoć, redovno bi se krstila i potom bi prilozi vjernika, sa oltara i ikona, nestajali pod njenim “dugim prstima”.

 

Prnjavorčanka Vesna G. (35) naći će se pred bijeljinskim okružnim tužilaštvom pod sumnjom da je na području Zvornika i Šekovića počinila više krivičnih djela teške krađe, tačnije krađe novca iz pravoslavnih hramova! U izvještaju Policijske uprave Zvornik ona se tereti i za krivično djelo prevare u jednom zvorničkom ugostiteljskom objektu, a kako saznajemo, za petama joj je i policija iz FBiH.

Izvor “Novosti” upućen u istragu navodi da je osumnjičena u serijskim pustošenjima pravoslavnih crkava izigravala veoma pobožnu osobu.

– Uz prizivanje Boga u pomoć, redovno bi se krstila i potom bi prilozi vjernika, sa oltara i ikona, nestajali pod njenim “dugim prstima”. Uz redovno “Pomozi Bože”, a da ga nimalo nije ni poštovala, niti ga se bojala, govori i činjenica da je u jednoj crkvi u okolini Zvornika čak posegnula i za zaključanom kutijom, sa neutvrđenim iznosom novca. Ne zna se još tačno koliko je para zagrabila u crkvi u Šekovićima – kaže izvor “Novosti“..

“Pobožna Vesna” je, ipak, dolijala u pokušaju da opelješi i gradsku crkvu u Zvorniku.

Prije nego što će dospjeti u ruke policije, Prnjavorčanka je ojadila i jedan zvornički ugostiteljski objekat.

– Tu je čak sedam dana koristila kompletne usluge, od smještaja do jela i pića. Mada je na recepciji ostavila kopiju pasoša, jednostavno je nestala u nepoznatom pravcu ne plativši ni marku svojih nemalih troškova – kaže izvor “Novosti“.

Vesna će se zbog toga pred tužiocem naći i zbog krivičnog dijela prevare.

“OPERISALA” I U FEDERACIJI

Ispostavilo se da je Vesna G. uglavnom “operisala” u istočnom dijelu RS, ali i u Federaciji BiH. Tamo je, između ostalog, zapala za oko kada je na pumpi u Kalesiji napunila rezervoar svog “pola” i, umjesto da plati, samo dodala gas i nestala. Prnjavorska policija je bezuspješno pokušavala da je locira na tamošnoj adresi, jer je sem istočnog dijela RS i FBiH, vremena provodila i u inostranstvu, gdje joj je suprug na privremenom radu.

PODIJELI