Pronađen mrtav migrant

0
712
Tijelo mlađeg muškarca, za kojeg policija pretpostavlja da je migrant za kojim se tragalo, nađeno je danas na nepristupačnom šumskom predjelu Vodni dol u sjevernom dijelu Istre u Hrvatskoj.

Potraga je pokrenuta nakon što je na području mjesta Žejane prethodne noći zatečen državljanin Sudana u pokušaju nezakonitog prelaska granice prema Sloveniji.

On je policiji rekao da je na tom području drugi migrant kojem je potrebna pomoć, saopšteno je iz primorsko-goranske Policijske uprave.

U potragu su se uključila 22 policijska službenika, 11 pripadnika Hrvatske gorske službe spasavanja iz Rijeke i Pule sa psima tragačima, terenskim vozilom i opremom za pretragu terena, šest vatrogasaca iz Opatije s dva psa tragača te predstavnik Šumarije Opatija.

Oni su tragali na području Žejana, Lisine i Veprinca na sjeveroistočnim obroncima Učke i Ćićariji do mjesta Dol u Istarskoj županiji.

Tijelo su našli policajac i član Hrvatske gorske službe spasavanja u pratnji psa tragača danas oko 15.00 časova na oko 1.000 metara nadmorske visine, prenose hrvatski mediji.

Tijelo mlađeg muškarca prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci radi obdukcije, odnosno utvrđivanja tačnog uzroka smrti i identiteta.

Sudanac je prekršajno procesuiran prema Zakonu o strancima, navodi se u saopštenju

PODIJELI