“JA SAM POBJEGLA, A ČEKAO JE DA GA POLJUBIM” Glumica se prije više od 90 godina jako zaljubila, a sve se izjalovilo

0
434

Najstarija srpska glumica, čuvena Branka Veselinović, svojim pričama i energijom oduševljava generacije, a mnoge je raznježila kada se prisjetila svoje prve ljubavi.

Branka je jednog Đuru zavoljela u ranom djetinjstvu, a pamti trenutak kada ga je jednog popodneva prvi put ugledala.

– Kada sam podigla glavu sa pijeska na kome sam ležala posmatrao me je crnpurasti dječak nasmijanog lica sa naročitim pogledom. Čuh tada mamu kako mi doviknu: “Podne je, Branka, hajdemo kući”. Pošla sam, ali oči su mi se otimale ka Dunavu, tog julskog dana na novosadskoj plaži. Sreli smo se ponovo na dugačkom hodniku gimnazije. Imala sam 13 godina, a on 15. Zavolgela sam i sport zbog njega – prisjetila se svojevremeno Branka za “TV novosti”, a prenio je “Yugoton” i nastavila:

– Tako je vhežbao na razboju i karikama u fiskulturnoj dvorani, da sam mu se divila. Pa ipak, moj san da odemo na svjetski slet u Prag oboje, nije se ostvario. Jednostavno me nisu odabrali jer sam sve vježbe radila naopačke, do ušiju zaljubljena u Đuru.

Branka je za “TV novosti” otkrila i da do poljupca među njima nikada nije došlo, i da ga nakon jedne proslave rođendana više nije vidjela.

– On me pozva na rođendan. Igrali smo “fote” i trebalo je da ga poljubim. Stadoh neodlučna, ali neka me drugarica gurnu ka njemu. On je čekao, gledajući me čudnovato. Uplaših se i pobjegoh plačući sa rođendana. Od tada ga više nisam vidjela. Otputovao je u drugi grad zbog očevog premještaja.

(Blic)

PODIJELI