Japanci izmislil ventilator za pazuhe

0
827

Tokom ljetnog perioda većina ljudi se žali na vrućine, pogotovo oni koji ne mogu da se previše ‘razgolite’ tokom dana. Sumnjamo da bilo ko voli vožnju gradskim prevozom u trenutku najvećih vrućina – znoj koji se sliva niz tijelo jedan je od najgorih osjećaja na svijetu.

Zaposlenima u japanskoj kompaniji Tanko isuviše je dobro poznat ovaj problem, tako da su smislili riješenje za ovaj problem – vantilatore za pazuhe.

Riječ je o uređaju koji se kači na rubove rukava i omogućava cirkulisanje vazduha oko pazuha. Oni koji nose odjeću dugih rukava mogu da zakače ventilatore na kragnu košulje ili čak unutrašnji dio pantalona kako bi rashladili međunožje.

Uređaj koristi dvije AAA baterije, koje obezbjeđuju između 5 i 9 sati hlađenja, u zavisnosti od tri brzine na koje je moguće podesiti ventilatore. Takođe je moguće napajati ga energijom putem USB konektora. Jedino što nije poznato jeste količina buke koju ovo pomagalo proizvodi. Cijena jednog para neobičnih ventilatora iznosi 3800 jena, odnosno oko 63 KM.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here