JEDNA OSOBA PREMINULA Još 66 novozaraženih koronom u Srpskoj

0
484

U protekla 24 časa u Srpskoj je testiran 381 uzorak, a korona virus je potvrđen kod 66 osoba, rekao je v. d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković.

Riječ je o 25 muškaraca i 41 žena, od čega j 12 mlađe, 45 srednje i devet starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, najvise novopotvrđenih slučajeva je iz Bijeljine-16, iz Zvornika šest, po četiri iz Banjaluke i Foče.

– Situacija je i dalje nepovoljna. Međutim u pojedinim opštinama imamo poboljšanje – dodao je Zeljković.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Dodao je da će Institut za zaštitu zdravlja RS u toku ove sedmice razmotriti sve dosadašnje zaključke i eventuelno uvesti neke nove mjere.

– Apelujemo na građane da poštuju četiri najosnovnije mjere, distanca, nošenje maske, lična higijena i dezinfekcija. Najveći problem i dalje su nam privatna okupljanja – rekao je Zeljkovic i dodao da to povećava pritisak na zdravstveni sistem.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

U protekla 24 časa prijavljen je jedan smrtni slučaj, rekla je epidemiolog Jelena Đaković Dević.

Riječ je o muškarcu starije životne dobi iz Šamca.

Do sada je u Srpskoj potvrđeno 4.488 slučajeva korona virusa, a od posljedica Covid-19 preminulo je ukupno 157 ljudi. Od korona virusa u RS se do sada oporavilo ukupno 2.180 osoba, a na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 48.589 osoba. U Srpskoj je trenutno pod zdravstvenim nadzorom 4.521 osoba, a nadzor je završen kod 42.846 njih.

U bolnicama u Srpskoj ukupno je hospitalizovano 255 pacijenata, od čega u Univerzitetskom kliničkom centru RS 59, a u opštim bolnicama 196.

/Srpskainfo/

PODIJELI