Jednokratna novčana pomoć za tri porodice

0
605

Predstavnici Odbora ratnih vojnih invalida Boračke organizacije opštine Prnjavor uručili su danas po 100 KM jednokratne novčane pomoći ratnom vojnom invalidu LJubanu Volašu i djeci ratnih vojnih invalida Nevenka Suvajca i Milenka Blagojevića koja imaju smetnje u razvoju.
Predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida Velibor Trivičević rekao je da je Volaš imao dva moždana udara i da se nalazi u veoma teškom stanju, a da su djeca korisnici Dnevnog centra “Neven” u Prnjavoru.

Pomoć im je uručena povodom obilježavanja 3. decembra – Međunarodnog dana lica sa invaliditetom.

Trivičević je ukazao na sve teži položaj ratnih vojnih invalida, jer veoma teško pronalaze posao, te im je svaka pomoć dobrodošla.

On smatra i da je zajedničko polaganje vijenaca u spomen hramu na Vučijaku sa Udruženjem ratnih vojnih invalida opštine Prnjavor, sa kojima su odnosi narušeni od 2007. godine, prvi korak u normalizaciji odnosa.

“Danas je i sa jedne i sa druge strane pokazana dobra volja da se postigne jedinstvo”, rekao je Trivičević.

Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić istakao je da je cilj lokalne zajednice da se sva udruženja koja se bave problematikom lica sa invaliditetom zajedno u narednom periodu na dostojanstven način obilježe ovaj datum.

“Želja nam je da se jedinstvo ovih ljudi koje je vladalo tokom stvaranja Republike Srpske nastavi i u mirnodopskom vremenu”, poručio je Simić.

Odbor ratnih vojnih invalida Boračke organizacije opštine Prnjavor čine 34 mjesne organizacije sa oko 1.100 članova.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here