JUTROS KOLOVOZI VLAŽNI, MAGLA SMANJUJE VIDLJIVOST

0
357

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozi se po mjestimično vlažnim kolovozima, a u kotlinama i uz riječne tokove jutarnja magla smanjuje vidljivost.
Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske upozoravaju na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz u usjecima i pored kamenih kosina, a na svim putnim pravcima vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

U toku je izgradnja pristupa novom carinskom terminalu i izgradnje kružne raskrsnice na dionici magistralnog puta Gradiška – Nova Topola, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

S obzirom da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu, vozače iz mole da voze maksimalno oprezno i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionicama magistralnog puta Crkvina – Modriča jedan i Šešlije – Johovac počeli su radovi na kolovozu, zbog čega će se saobraćaj odvijati usporeno, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Ustiprača – Međeđa u toku su radovi, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Foča dva – Dragočava izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, kao i na magistralnom putu LJubogošta – Pale
zbog radova u tunelu “Kalovita brda”.

Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Tedin Han – granica Republike Srpske/FBiH /Križ/ izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Kotor Varoš – Obodnik u toku je izgradnja mini hidroelektrane, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja i postavljena privremena signalizacija.

Zbog radova u tunelima “Čemerno” na putu Brod na Drini dva – Vrba, “Čeljigovići” na putu Lapišnica – LJubogošta i “Stambolčić” na putu Pale – Podgrab, izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog radova u tunelu “Ugar” na dionici magistralnog puta Crna Rijeka – međuentitetska granica /Ugar/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

U toku je izgradnja kružne raskrsnice u Vlasenici, na spoju magistralnih puteva Milići – Vlasenica – Han Pijesak i Vlasenica – Tišća, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova na dionici regionalnog puta međuentitetska granica /Ćesim/ -Pridvorci, najavljene su izmjene u režimu odvijanja saobraćaja.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Jezero – Šipovo, saobraćaj se povremeno obustavlja u vremenu od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi, u trajanju do jedan čas.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica – Gradiška, dionica Mrakovica – Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac – Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici 2. Sarajevske brigade – Krupac /Ulica Ravnogorska/, u vremenu od 8.15 do 15.00 časova, povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod – Odžak u mjestu Klakar Donji, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova radnim danima na snazi su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa – Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, u vremenu od 8.15 do 15.05 časova povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na regionalnom putu Čajniče – Miljeno u mjestu Luke, zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija otežano jednom trakom, kao i na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Na dionici međuentitetska granica Karuše – Doboj – Šamac – granični prelaz Rača kreće se prevoz vangabaritnog tereta, pa vozače iz AMS upozoravaju da voze oprezno i poštuju uputstva lica iz pratnje.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje – Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn.

Na području FBiH na auto-putu, zbog radova na dionici Sarajevo sjever -Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu “Crnaja” na putu Konjic – Jablanica zbog čega se u vremenu od 20.00 do 5.00 časova saobraća jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi su u toku u tunelu “Čaklovići” na putu Tuzla – Kalesija i saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prelazima Gradiška i Donja Gradina pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH, na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Granični prelazi Gabela – Gabela Polje jedan, Kozarska Dubica – Hrvatska Dubica, Vaganj – Bili Brig, Hadžin Potok – Bogovolja, Orahov Do – Slano i Duži -Imotica otvoreni su kao međunarodni granični prelazi. /kraj/ab

PODIJELI