Kabinet srpskog člana: Sjednica Predsjedništva nije održana, Dodik nije učestvovao

0
379

Iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH oštro su demantovali informaciju da je održana telefonska sjednica ovog tijela, ističući da je to još jedna laž očigledno plasirana s ciljem pokušaja razbijanja srpskog jedinstva u Republici Srpskoj.

Iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva rekli su Srni da za imenovanje članova Upravnog odbora Centralne banke BiH, što je bilo predviđeno dnevnim redom telefonske sjednice, mora postojati saglasnost sva tri člana Predsjedništva, odnosno moraju biti svi “za”, a apsolutno je jasno svima da ni te saglasnosti nije bilo, jer je srpski član protiv produženja njihovog mandata, tako da od danas Upravni odbor Centralne banke BiH ne postoji.

Istaknuto je da je laž o navodnom održavanju sjednice i navodnom učešću srpskog člana Predsjedništva u njenom radu plasirana u sarajevske medije iz zgrade Predsjedništva BiH.

Prema navodima iz Kabineta, sramotno je da iz jedne takve institucije dolaze ovakve neistine koja bi trebalo da bude ozbiljna institucija, a ne da se bavi podvalama i politikantstvom.

“Na njihovu žalost, tim dezinformacijama sigurno neće doprinijeti razbijanju srpskog jedinstva, naprotiv, samo će ga učvrstiti”, poručili su iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva.

PODIJELI