Osam predmeta koji blokiraju sreću i prosperitet

0
437

Prema feng šui filozofiji, da bi članove porodice pratila sreća u kući u kojoj žive ne bi trebalo da drže stvari koje privlače lošu energiju.

Drevni Kinezi vjerovali su da bujne zelene biljke privlače prosperitet, baš kao i figura žabe (jer ova životinja uvijek skače naprijed), a nekoliko novčića vezanih crvenim koncem mogu da iniciraju bolje poslovne prilike i finansijsko blagostanje.

S druge strane, postoje i stvari koje bi trebalo izbjegavati, jer odvlače dobru energiju iz kuće.

Fotelja koja se ljulja

Sama pomisao na fotelju koja se noću ljulja predstavlja strašan momenat, a prema kineskom vjerovanju, prazna fotelja za ljuljanje je otvorena pozivnica zlim duhovima da sjednu.

Pokvaren ili slomljen sat

Feng šui upozorava da kod kuće ne čuvate razbijene i stare predmete. Razbijeni sat može da bude loš znak, jer ako ne radi to znači da biste mogli da zapadnete u rutinu i stagnirate u poslu i životu.

Kaktus

Iako je lagan za održavanje, kaktus nije biljka koja privlači dobru energiju. Prema feng šuiju, biljke s bodljama djeluju kao magnet za loše vibracije.

Neraspremljen krevet

Neraspremljen krevet će vas osuditi na neprospavane noći. Pazite da vas neko ne ometa dok zatežete čaršaf.

Otvoren kišobran

Priča o nesreći koju donosi otvoren kišobran u zatvorenom prostoru datira još iz starog Egipta, a smatralo se da će svaki predmet koji se unese u kuću, a služi za zaštitu od vremena, značiti nepoštovanje prema bogovima.

Suvo cvijeće

Po feng šuiju, zelene lisnate biljke su simbol bogatstva, prosperiteta i napretka. S druge strane, suvo cveće privlači negativnu energiju.

Preparirane životinje

Drevni Kinezi su vjerovali da kako suvo cvijeće privlači lošu energiju, tako i mrtve životinje ne mogu da donesu ništa dobro članovima porodice. Ako malo razmislite – nema ništa pozitivno u tome da oči mrtve životinje gledaju u vas.

Stari kalendar

Ukoliko stari kalendar držite na vidljivom mjestu u kući, znajte da on djeluje isto kao i razbijeni sat. Feng šui upozorava da takvi predmeti blokiraju upliv pozitivne energije i drže nas zarobljenim u prošlosti.

(Telegraf.rs)

PODIJELI