Kakav je Ronaldinjov život u zatvoru? Društvo mu prave dileri, uskoro i turnir

0
523

Paragvajski zatvor u kojem se nalazi legendarni brazilski fudbaler Ronaldinjo priprema turnir u futsalu koji bi trebao biti uveličan prisustvom osvajača Svjetskog prvenstva 2002. godine sa selekcijom Brazila.

Ronaldinjo se trenutno suočava s kaznom od šest mjeseci zatvora nakon što je optužen da je koristio lažni pasoš. S bratom Robertom de Asis Moreirom uhapšen je zbog navodnog pokušaja ulaska u zemlju s falsifikovanim dokumentima.

Osvajač Zlatne lopte 2005. godine se nalazi u zatvoru Asunsion nakon što mu je sud u Paragvaju odbio kauciju i žalbe na dopuštenje kućnog pritvora. U tom se zatvoru smještaju policajci koji imaju sudske procese, političari koji se terete za korupciju, ali i dileri droge, a paragvajski mediji pišu kako je Ronaldinjo tamo dobio “kraljevski” tretman.

Prema brazilskom listu Ekstra, zatvor se sprema biti i domaćin turnira u malom fudbalu. Turnir u zatvorenom prostoru počeće idućeg ponedjeljka, ali se ne očekuje da će nekada sjajni Brazilac “isprljati kopačke”.

“Ne očekujemo da Ronaldinjo učestvuje, ali bismo voljeli da prisustvuje”, rekao je komesar Blas Veza za Ekstru.

Inače, čista je slučajnost da se takmičenje odvija samo nekoliko dana nakon Ronaldinjovog dolaska. Na turniru će učestvovati 194 zatvorenika koji će igrati jedni protiv drugih podijeljeni u ekipe po 10 igrača. Za razliku od kultnog filma Mean Machine, zatvorski čuvari neće biti uključeni u turnir.

(klix.ba)

PODIJELI