Kako izbjeći nagomilavanje stvari u ormaru

0
295
U svojim ormarima sigurno imate mnogo više stvari nego što vam je zapravo potrebno. To se pogotovo odnosi na žene. Istraživanja pokazuju da prosječna osoba u svom ormaru ima čak 22 komada odjeće koju nikada ne nosi. Ako vam se čini da imate i više, definitivno je vrijeme da se oslobodite nagomilavanja.

Poklonite

Pozovite rođaku, drugaricu, dobro promislite za koji komad garderobe se rijetko odlučite i poklonite. Ono što vama više nije zanimljivo ne mora da znači da drugima neće biti.

Pravilo “Jedno unutra – jedno napolje”

Pravilo zlata vrijedno pomoću kog ćete riješiti problem nagomilavanja na duže staze.  Jednostavno je – ako se u ormar unosi nova stvar, jedna stara mora napolje.

Kupujte za sada

Nemojte kupovati odjeću koju ćete moći nositi tek kad smršate. Kupujte odjeću koja vam sada odgovara, kada smršate, tada ćete misliti o novoj garderobi.

Izbjegavajte impulsivnu kupovinu

Univerzalni savjet – prespavajte odluku. Iznenadićete se koliko će vam se često neki komad garderobe na prvu loptu svidjeti kada ugledate u izlogu, ali kada prođe neko vrijeme, shvatićete da vam nije potreban.

Napravite spisak prije kupovine

Kao što pravite spisak kada idete po namirnice, isto učinite za garderobu. Dobro “pročešljajte” svoj plakar i vidite šta vam je neophodno.

PODIJELI