Namirnice koje mogu obezbjediti zdravlje vašoj koži

0
250
S obzirom na nezdravu hranu koju konzumirano, loše životne navike, zagađenje u vazduhu, sunčevo zračenje naša koža je sklona infekcijama, tamnim mrljama, aknama, pigmentaciji i svakako borama. Pitate se verovatno kako da efikasno zaštitite svoju kožu.

Odgovor leži u zdravoj ishrani. Namirnice bogate ljekovitim sastojcima obezbjediće vašoj koži zdrav izgled i zaštititi je od spoljašnjih uticaja.

PARADAJZ

Paradajz ima antioksidantna svojstva On pomaže u uklanjanju štetnih radikala koji uzrokuju nakupljanje toksičnih sastojaka koji izazivaju osipe, akne i prijevremeno starenje. Pasta od paradajza je vrlo efikasna u zaštiti od UV zračenja. Najzdraviji je svakako svjež paradajz ali i sve vrste kuvanih i pečenih izdanja su dovoljno djelotvorne.

ZELENI ČAJ

Zeleni čaj vam nudu niz zdravstvenih blagodjeti. On posjeduje antioksidantna, protiv-upalna i anti-tumorska svojstva. Takođe on pomaže koži da se zaštiti od UV zračenja poništavajući slobodne radikale. Sprečava pojavu osipa na koži i opekotina od Sunca, a vrlo je djelotvoran i kao zaštitno sredstvo od raka kože. Šolja zelenog čaja ujutro i uveče je sve što vam treba za efikasnu zaštitu vaše kože.

LOSOS

Divlji losos je bogat omega – 3 masnim kiselinama koje predstavljaju zdrave masti i pomažu u prevenciji stvaranja melanoma i karcinoma bazalnih ćelija. Astaksantin kog ima u lososu je čest sastojak kozmetičkih preparata jer pruža koži zaštitu od sunčevog zračenja, čineći je ujedno elastičnijom i usporavajući njeno starenje. Grilovani ili kuvani losos je najbolji način da vašu kožu učinite zdravom.

PAPAJA

Papaja nije samo ukusna i slatka već sadrži i enzime i vitamine A, C i B, kao i dijetetska vlakna koja vam omogućavaju bolje varenje, regulišući istovremeno vaš krvni pritisak. Papaja vam može omogućiti da imate nježnu kožu bez infekcija, jer regulisana probava znači izbacivanje toksina koji najčešće izazvaju akne i pigmentaciju.

PODIJELI