Kako ukrasiti i gdje staviti novogodišnju jelku

0
254

Kupili ste jelku i počinje omiljeni dio – ukrašavanje! Poslušajte šta feng šui učitelji savjetuju kako da je okitite i gdje da je smjestite kako bi pokrenula dobru energiju i donijela vam bolju novu godinu.

Vrijeme praznika je uvijek stresno, kako za kućni budžet tako i zbog priprema i euforije. Feng šui ne samo da pomaže u uređenju doma i doprinosi blagostanju već nam nudi i savjete kako da novogodišnju i božićnu dekoraciju uredimo tako da nam stvara pozitivnu energiju u domu.

Ukoliko mislite da je potpuno svejedno gdje ćete staviti novogodišnju jelku i kako ćete je ukrasiti, varate se! Mjesto za jelku po feng šuiju je od izuzetne važnosti jer će donijeti harmoniju u dom.

Feng šui stručnjaci predlažu da jelku smjestite u zavisnosti od toga šta želite i očekujete od naredne godine:

Istok (zdravlje i porodica)

Jugoistok (novac i obilje)

Jug (slava i reputacija)

Osim što ste izabrali povoljno mesto, ukrasite je bojama koje će vam donijeti bolju karijeru, više zdravlja, ljubavi i blagostanja.

Evo koje su boje najbolje za jelku:

Sjever (za karijeru) – lampioni u plavoj, sivoj, crnoj i bijeloj boji okačite na sjever, jer simbolišu vodene i metalne elemente.

Zapad (kreativnost) – ubacite boje poput sive i zemljanih tonova koje će postaći vašu krativnu stranu.

Centar (za srce) – sve iste boje kao za sjeveroistok i jugozapad. Centar je srce jelke i ključan element, kao što je i u našem organizmu ovo najvažniji organ.

Sjeveroistok (za samopouzdanje) – preporučuju se ukrasi u crvenoj, pink, žutoj i zemljanim tonovima. Ove boje simbolišu vatru i zemlju i odlične su za izgradnju ličnosti.

Sjeverozapad (za povezivanje i komunikaciju) – iste boje i ukrase koje ste upotrebili za zapadni dio kako bi izgradili bolje odnose sa drugima u narednoj godini.

Jugozapad (za ljubav) – ovaj dio jelke ukrasite istim elementima kao i sjeveroistok i nadajte se godini punoj ljubavi.

(lepaisrecna.rs)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here