Kalabić: Marginalizovaću dio SDS-ovog vjetrića u SNSD-u!

0
1574

Najistaknutiji funkcioner SNSD-a iz Prnjavora Drago Kalabić demantovao je informacije da napušta stranku i naglasio da se odlučno bori kako bi iz svoje stranke marginalizovao dio “SDS-ovog vjetrića” koji želi neprirodnu koaliciju SNSD-a i SDS-a.

– Ne napuštam stranku, takve informacije me samo dodatno motivišu da pojačam svoj angažman unutar nje. Uskoro spremam veliki skup SNSD-a i radim na jačanju stranke. Pokušavam da spriječim neke krugove unutar SNSD-a, koji sarađuju sa ratno-profiterskim dijelom SDS-a, i žele koaliciju te dve stranke. Srećom taj krug je malen i koalicija se neće desiti – ističe Kalabić za naš portal.

On ističe da bi se takva koalicija mogla napraviti samo kada bi on napustio stranku što se, kako tvrdi, neće desiti.
– Ja ne idem nego jačam stranku. Uz mene je većinski dio SNSD-a u Prnjavoru, a ovo je trenutno samo prolazna kriza u ovoj stranci. Ona će proći čim se riješimo jednog SDS-ovog vjetrića koji se uvukao u SNSD. Pred izbore uvijek ima nekih turbulencija, to je normalno – zaključuje Kalabić.

Podsjećamo, odlično obavješteni krugovi upoznati sa političkim zbivanjima u Prnjavoru naveli su da je Kalabić pred napuštanjem SNSD-a.
Turbulencije u prnjavorskom SNSD-u nastale su nakon što je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izbacio sa odborničke liste Kalabića, iako je prethodno stavljen za nosioca.

Inače u Prnjavoru postoje dvije struje unutar ove stranke, pored Kalabićeve, drugu predvodi aktuelni direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS i bivši načelnik Prnjavora Darko Tomaš.

Kompromis za lokalne izbore napravljen je tako što je dogovoreno da Tomaš bude kandidat za načelnika a Kalabić nosilac liste. Međutim, iako je Tomaš nominovan za protivkandidata aktuelnom načelniku Siniši Gatariću, a Kalabić prvobitno stavljen za nosioca, direktnom Dodikovom naredbom sklonjen je sa liste.

Srpskacaffe

PODIJELI