Saopštenje za javnost SDS- Opštinski odbor Prnjavor

0
1699

                  

Конференција за медије, коју је 17.08.2016. године одржао в.д. предсједника општинског одбора СНСД Прњавор Дарко Томаш, посљедица је његових фрустрација чињеницом да реализацију пројекта Повелич приводи крају СДС, баш онако како је грађанима и обећано. Изношењем неистина и паушалних оцјена на врло неморалан начин, господин Томаш жели да прикрије властиту неспособност да тај посао заврши за вријеме свог начелничког мандата.

Ради истине наводимо да је у периодима од 2002. до 2008. године и од 2013. до 2016. године, за вријеме власти СДС и коалиционих партнера у Прњавору, у реализацију пројеката водоснабдијевања на подручју наше општине, укључујићи пројекат Повелич и фабрику воде, уложено преко 19.000.000 КМ, од чега су 2.100.000 КМ средства грађана, 1.500.000 КМ средства КП „Водовод“ ад Прњавор, 500.000 EUR средства покрајине Трентино – Нелмондо, а преостала средства су улагања општине Прњавор.

 

Поред наведеног, општина Прњавор је 2007. године аплицирала за средства из Развојног програма Републике Српске за наставак реализације  пројекта водоснабдијевања шест мјесних заједница и града Прњавора са изворишта Повелич, као и за пројекат изградње и реконструкције канализационе мреже на подручју града и приградских насеља. Одобрена су средства за наставак реализације пројекта водоснабдијевања са изворишта Повелич, у износу од 5.700.000 КМ, а реализована су у периоду од 2009. до 2012. године, за вријеме власти СНСД, под врло упитним и сумњивим околностима са аспекта њиховог утрошка.

Потребно је нагласити да се ради о средствима добијеним продајом Телекома РС, у који су грађани општине Прњавор уложили око 32.000.000 КМ, па је апсурдна и срамна изјава господина Томаша да су Влада Републике Српске и Предсједник Републике Српске дали паре за рјешавање водоснабдијевања општине Прњавор.

Истичемо да господин Томаш за вријеме свог мандата није био способан да заврши пројекат Повелич, иако је задужио општину Прњавор са 10.000.000 КМ под изузетно неповољним условима, те оставио дефицит у буџету од преко 1.800.000 КМ, чиме је у потпуности довео у питање даљњи развој општине, па се поставља питање о каквом он моралу говори и о којој политици СНСД је ријеч.

Јасан је циљ господина Томаша и његове странке да властиту неспособност сакрију политиканством, лажима, обманама и покушајима омаловажавања постигнутих резултата на рјешавању проблема водоснабдијевања, које је постигла СДС са коалиционим партнерима и грађанима општине Прњавор.

 

                                                                              Извршни одбор СДС Прњавор

PODIJELI