Kalinić: Da nije bilo Dodika, Ivanić bi Srpsku skuvao u “bosanskom loncu”

0
469
Bivši predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Dragan Kalinić ocijenio je da bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ima najmanje moralnog prava da “ocjenjuje” da li se Milorad Dodik snašao ili nije u Sarajevu, na dužnosti srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Da nije bilo Dodika, uprkos svim kontroverzama koje su pratile njegov politički stil, Republika Srpska bi još prije godinu dana bila skuvana u “bosanskom loncu” na radost sarajevske čaršije koja prihvata samo ulizivačku politiku. Za razliku od Dodika, Ivanić i njegovi politički sateliti u vlasti na nivou BiH, posebno SDS, donosili su ili su učestvovali u odlukama koje su direktno štetile interesima Srpske – istakao je Kalinić u izjavi za Srnu.

On je naglasio da je narod u Republici Srpskoj na proteklim izborima, na sreću, to prepoznao i kaznio Ivanića i njegove partnere ubjedljivim porazom od čak 70.000 glasova razlike.

– Oni se sada povampiruju i prave kombinatoriku kako bi, uprkos izbornom debaklu, ostali još četiri godine u vlasti. Sve je to daleko od principa demokratije, ali i moralnih principa. Nije ni čudo, jer im pod kapu može stati sve i svašta – rekao je Kalinić koji je dugogodišnji saradnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Naglasio je da zbog toga Dodikova nepopustljivost u vezi sa pitanjima koja su od vitalnog značaja za Republiku Srpsku ima puno opravdanje i samo je dodatni razlog da on tokom svog mandata istraje na svojim stavovima.

PODIJELI