Keli: Neće biti “masovnih deportacija” iz SAD

0
802

Nekoliko časova nakon što je američki predsjednik Donald Tramp opisao svoju politiku deportacija kao “vojnu operaciju” ministar za unutrašnju bezbjednost Džon Keli kritikovao je medije jer su koristili taj termin i insistirao da neće biti “masovnih deportacija”.

Keli, koji je uz američkog državnog sekretara Reksa Tilersona u Meksiko Sitiju, sastao se sa predsjednikom Enrikom Penjom Nijetom i članovima meksičke Vlade povodom povišenih tenzija zbog nove imigracione politike SAD.

“Neće i ponavljam neće biti upotrijebljena vojna snaga u imigracionim operacijama. Bar polovina novinara neka pokuša da to prenese ispravno jer se neprestano pogrešno izvještava”, rekao je Keli u obraćanju novinarima u meksičkoj prijestonici.

Keli je naglasio da neće biti masovnih deportacija.

“Sve što radimo, biće učinjeno po zakonu i u skladu sa ljudskim pravima i pravnim sistemom SAD. Uvijek je to činjeno uz blisku saradnju sa Vladom Meksika”, rekao je Keli.

Neposredno pred Kelijevo obraćanje, Tilerson je naveo da su on i ministar za unutrašnju bezbjednost imali produktivne sastanke sa svojim meksičkim kolegama i da su razgovarali o nesuglasicama dva susjeda.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here