Kineska bogatašica planira da u Kumrovcu napravi Titopark VIDEO

0
510
Kineska preduzetnica Ciang Ju, vlasnica pekinške kompanije “Z-Run WellTon Industry”, došla je danas u Kumrovec kako bi još jednom pokazala da namjerava da kupi bivše političke škole u rodnom mjestu Josipa Broza Tita.

Ju je istakla kako smatra da Kumrovec zbog svoje istorije ima veliki potencijal za kulturni turizam, a želja joj je da u ovo malo zagorsko mjesto privuče goste ne samo iz Kine, već i cijelog svijeta.

Ju je obišla devastirani kompleks političke škole koji bi željela da pretvori u hotel.

Thumbnail

“Treći put sam ovde i ovaj projekt mi je vrlo važan. Vjerujem da ovde možemo privući brojne turiste. Želim da podstaknem razvoj Kumrovca i već imam planove za to. Prošle godine potpisali smo memorandum o saradnji s Kumrovcem, a sada idemo dalje,” rekla je Ju dodavši kako još ne zna koliko bi novca uložila u obnovu objekta čija prodajna cijena sada iznosi 11,9 miliona kuna.

Thumbnail

Kako pišu hrvatski mediji Ju nije zainteresovana samo za zgradu političke škole, već bi u njenom nastavku gradila još jedan isti takav objekat. Takođe, zanima je i kupovina spomen doma u Kumrovcu (njegova vrijednost procijenjena je na 15 miliona kuna), Titove rezidencije, lokalnog fudbalskog stadiona, a voljela bi da dobije i pristup geotermalnim izvorima. Sve to bilo bi pretvoreno u veliki turistički kompleks, čije bi središte bio lik Josipa Broza Tita.

Thumbnail

“Neko može biti za ili protiv Tita, ali činjenica je da je on veliki brend te jedna od naših i svjetskih najvećih političkih zvijezda. Svake godine zbog njegovog nasljeđa u Kumrovec dolazi oko 100 hiljada turista, među njima i nekoliko hiljada Kineza. Ovakva investicija preporodila bi ne samo ovaj kraj, već i čitavu okolinu u kojoj živi i do 50 hiljada ljudi – izjavio je Robert Šplajt, načelnika Kumrovca.

Šplajt navodeći kako se nada da će nakon 25 godina čekanja projekt konačno biti realizovan. Za to, istaknuto je u Kumrovcu, postoji politička volja u Vladi, pa se nadaju da ovoga puta neće biti prepreka

Prođe li sve kako je zamišljeno, kineska kompanija postala bi vlasnik vrijednih kumrovečkih zemljišta već ove godine, a u naredne dvije do tri, turistički kompleks posvećen Titu mogao bi biti otvoren. Osim u Kumrovcu, Ciang Ju zainteresirana je i za izgradnju hotela u obližnjim Krapinskim toplicama.

PODIJELI