VEČERNJE NOVOSTI O NESVAKIDAŠNjEM SLUČAJU KOD PRNjAVORA: Staricu sahranili iz drugog puta!

0
551

Nesvakidašnji slučaj u Donjim Vijačanima kod Prnjavora uznemirio meštane kraja. Greškom porodici javljeno da je preminula, pa su počeli sa pripremom ukopa

OSAMDESETDVOGODIŠNjA Nedeljka Vujičić iz Donjih Vijačana kod Prnjavora je, ipak, preminula i, posle niza peripetija i filmskog zapleta, sahranjena u sredu na mesnom groblju. I to na drugoj njenoj organizovanoj sahrani, u roku od svega nekoliko dana, pošto je srce starice, uistinu, prestalo da kuca u noći između ponedeljka i utorka, a ne prošlog petka, kako je to prvobitno bilo dojavljeno ožalošćenoj porodici i komšijama.

– Sa pripremom sahrane počeli smo u prošlu subotu, kada nam je Nedeljkin rođak Žarko telefonom iz Banjaluke, gde joj je otišao u bolničku posetu, javio da je ona umrla i da spremamo ukop. Nedeljka je živela sa sestrom Petrom, pa smo se okupili da organizujemo dostojnu sahranu. Obavešten je sveštenik, a naručili smo i šator za 100 ljudi, sa hranom i pićem za pokoj duše umrle – priča nam Nedeljkina prva komšinica Zora Moravac.

Njen suprug Dragan je sutradan, u nedelju, sa pogrebnikom i pogrebnom opremom otišao u Banjaluku po telo navodne pokojnice, gde je usledio pravi šok. U mrtvačnici Gradskog groblja u Banjaluci pregledali su više preminulih žena, ali među njima nikako nisu uspeli da pronađu i Nedeljku.

PROČITAJTE JOŠ – BIZARAN SLUČAJ: Živog čoveka sud proglasio mrtvim

Potom su se telefonom za njeno zdravlje raspitali u UKC RS Banjaluka, odakle im je rečeno da je starica još živa, da je pod terapijom i u veoma lošem stanju. Tako su se u Prnjavor vratili praznih kola.

Prve komšije zajedno sa Nedeljkinom sestrom Smiljkom i sinom, pristiglim iz Slovenije, otišli su u ponedeljak u posetu u Banjaluku. Međutim, nisu imali priliku da je vide, što im je medicinsko osoblje obrazložilo teškim stanjem i intenzivnom negom pacijenta.

Druga vest telefonom da je Nedeljka preminula stigla je od seoskog poštara. Tek kada je ubrzo stigao i telegram iz UKC, otpočele su pripreme za njenu “drugu” sahranu. A, pogrebnik se u Banjaluku uputio tek kada mu je potvrđeno da je telo preminule dopremljeno u mrtvačnicu Novog groblja.

OSTALA MISTERIJA

OSTALA je misterija kako je zaista došlo do dezinformacije o preranoj smrti Nedeljke Vujičić. Njen rođak Žarko Gajić je kategorički tvrdio da mu je, navodno, medicinska sestra ili neko drugi od osoblja, rekao da je ona preminula, ali nije otklonio mogućnost da mu je to rečeno za “nekakvog Nedeljka Vujičića, ili Vučića”.

N.Đurić – Večernje novosti

PODIJELI