Kineskinje sada mogu da iznajme dečka da ih prati dok šopinguju (Foto, Video)

0
331

Tržni centri u Kini su pronašli način da privuku ženske kupce. Mnogi od njih od sada daju mogućnost damama koje su došle same da po povoljnoj cijeni iznajme privremene „momke za šoping“.

Sve je počelo kao originalna promocija za 8. mart, Međunarodni dan žena, ali praksa je nastavljena.

Šetajući se tržnim centrima u kineskim gradovima kao što su Habej ili Fošan primijetićete mlade atraktivne muškarce obučene u odijela kako stoje na platformama i čekaju da ih neka srećnica izabere. Oni se zovu „momci za šoping“ i dame kojima treba društvo ih mogu iznajmiti po ceni od 1 do 2 juana na sat (oko 7 eura).

„Momci za šoping“ neće samo šetati pored žena tokom kupovine, već im mogu i pružiti savjete, nositi kese, razgovarati sa njima, ali i pridružiti im se na kafi ili ručku. Jedino što je eksplicitno zabranjeno je bilo kakav fizički kontakt.

Većina momaka koji se bave ovim poslom su studenti koji koriste ovu i slične prilike da zarade malo novca tokom perioda kada ne mogu da budu stalno zaposleni.

Žene su različito reagovale na ovaj koncept kupovine. Nekima prija društvo dok su druge razočarane iskustvom i smatraju da je kupovina sa najboljom drugaricom mnogo bolja od posjećivanja prodavnica sa potpunim strancem.

( citymagazine.rs )

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here