Sergej: Novi izvođači ne brinu o kvalitetu

0
313

Sergej Ćetković jedan je od rijetkih pjevača koji svoju karijeru nije gradio na skandalima, tužnim ili srećnim detaljima iz privatnog života, već na dobrim i kvalitetnim pjesmama. Poznati Podoričanin trenutno je na turneji po Bosni i Hercegovini gdje uživa veliku popularnost i nakonost medija.

Tajnu za uspjeh kaže da nema. Vjeruje da je ono što ga čini uspješnim to što se muzikom bavi iskreno i iz srca.

“Mislim da to publika prepoznaje. Od prvog dana sam to što jesam i ne pokušavam biti nešto što bi mi estrada ili mediji nametnuli, već onako izvorno, organski ja”, rekao je Ćetković za sarajevski Klix.

Ono što je Sergeju vjetar u leđa, pokretač i inspiracija da piše dobre pjesme i da hrabro korača putevima slave je ljubav koju mu publika odašilje godinama.

“Uvijek kada pravim neku dobru pjesmu zamislim kako će to publika prihvatiti pa mi to bude dodatna energija za inspiraciju i naravno za muziku i tekstove. Stalo mi je da vratim publici sve ono što mi je dala, jer da nije njih, ni ja ne bih bio tu gdje jesam”, rekao je Sergej.

Iako mu je kao i većni autora teško da izdvoji najdražu pjesmu ipak se odlučio za jednu koja je obilježila njegovu karijeru.

“Svaka pjesma ima svoje mjesto i sada ne znam za koju da se uhvatim. Međutim, uvijek onako sebično izdvojim ‘Pogledi u tami’, jer je od te pjesme negdje i krenula moja ‘druga’ karijera. Do tada je išla nekim drugim pravcem, a od tada se desilo nešto sasvim drugačije”, rekao je Sergej.

Kao dječaku dok je još sanjao da će jednog dana postati pjevač uzor su mu bili Zdravko Čolić i Oliver Dragojević, a onda je odrastao pa su Olivera i Zdravka zamijenili neki drugi izvođači.

“Kad sam počeo sazrijevati i spoznavati muziku na pravi način, slušao sam neke strane izvođače poput Fila Kolinsa, Erosa Ramacotija, Stinga najviše. Mislim da sam se čak u jednom periodu u srednjoj školi potpisivao kao Sting. Sve bih dao za neki njihov CD ili kasetu”, prisjetio se Sergej.

Regionalna muzička scena trenutno je šarenolika. No, Sergej je stava da se od dobre muzike itekako dobro može živjeti, a dokaz za to je što se već dvadeset godina pokušava izboriti za svoje mjesto pod estradnim nebom.

“Bitno je da sve što radite, radite s puno ljubavi i da ulažete svaki atom snage u to što radite. I onda je to sigurno osuđeno na dugotrajnost, a nadam se i na kvalitet. Sve ovo što slušamo sada generalno je nametnuto, jer svi žele slavu i popularnost preko noći, a s druge strane i materijalnu dobit. Novi izvođači ne razmišljaju o tome da to nije kvalitet i da to neće trajati”, mišljenja je Sergej.

Kristina i Sergej Ćetković u skladnom braku su 19 godina. Njihov brak ništa nije moglo narušiti jer je kako kaže imao sreće da ima ženu koja ga voli i koju voli. A njegove želju da ima miran porodični život, ljubav, mirnu luku, stabilnost, povjerenje i iskrenost su ispunjene.

“Nikada nisam spojio posao s privatnim životom. Privatni život držim poprilično odvojeno, bez obzira na to što je danas moderno dati život na tanjiru, bukvalno iznijeti sav prljav veš, jer će to nekoga interesovati. Ja sam siguran da bi to nekome bilo intresantno, ali smatram da se ipak trebam predstavljati muzikom. I onog trenutka kada ne bude bilo aduta u smislu kavaliteta i dobre muzike, onda ću da se povučem i da se bavim nekim drugim poslom”, objašnjava Sergej kojem je porodica uvijek na vrhu liste prioriteta.

Budući da posao pjevača iziskuje često odsustvovanje od kuće, mnogo nastupa, putovanja i turneja, svim silama se trudi da porodici nadomjestiti vrijeme koje ne provede s njima, ali i da objasni Mili i Loli da tata ipak mora da radi.

“Baš smo jutros imali raspravu zašto sad opet idem na dva dana. Onda sam ja morao da otvorim karte i kažem, dobro, evo zašto idem. Rekao sam Lola ti si mi tražila skejt, a ti Mila neku drugu igračku. Primijetile ste da se to ne može naći na ulici. Zbog toga neko mora da radi, zaradi i da vam kupi. Iako se zaista trudim da napravim balanas i da nađem vremena za svoju porodicu. Nju uvijek stavljam na prvo mjesto”, rekao je na kraju razgovora Ćetković.

(klix.ba)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here