Kiša i Vojislav Vuković pokušavali da pokvare sadržajnu utakmicu: Slaviji i Ljubiću po bod

0
313

Fudbaleri Slavije i Ljubića podijelili su po bod u utakmici 2. kola Prve lige Republike Srpske odigravši u Istočnom Sarajevu 1:1.

Iako je kiša, kao i obično u duelima Slavije i Ljubića, padala neprestano, pri tome je i sjevalo i bilo je prilično mračno, obje ekipe su na terenu pružile kvalitetnu utakmicu, punu šansi, a duel osim dosadne kiše nije mogao pokvariti ni vrlo loši sudija sudija Vojislav Vuković, koji je kao po navici prilično nervirao sve aktere današnje utakmice.

Izašla je Slavija sa namjerom da igra, ali ni Ljubić nije došao isključivo sa željom da se brani, već da pokuša nešto da uradi naprijed. U petoj minuti Aleksandar Žižak hvata drugu loptu, kreće prema golu i iskosa sa vrha kaznenog prostora šutira, a Nedžibović paradom izbacuje u korner.

Na drugoj strani Avdalović se nada da će mu mokar teren biti saveznik, šutira oštro po zemlji, Aleksa Stupar se ipak ne da iznenaditi i hvata loptu.

U 18. minuti Đorđe Avdalović i Nikola Bjeloš kratko izvode korner, ovaj drugi centrira, a Sergej Tomić šutira preko gola.

Ljubić do nove šanse stiže u 23. minutu. Na kratko je poslije prekida intervenisala Slavijina odbrana, vraćena je svijeća prema golu Slavije, tri igrača su se vraćala iz ofsajda, ali Dejan Banjac je utrčavao iz drugog plana, Aleksandar Kapur je bio dovoljno skoncentrisan u toj situaciji. Veznjak Ljubića šutira, a Nino Nedžibović se još jednom ističe svojom odbranom.

Dvije minute kasnije Petar Dabić je u solo prodoru, centrira, ali lopta je visoka za Nikolu Bjeloša, pa i on slabo zahvata glavom.

Imala je Slavija veliku priliku i u 28. minuti da dođe do vodstva. Bio je to napad Slavije, domaći traži korner nakon što je lopta izašla van granica terena, ne dobijaju, a u nastavku te akcije Aleksa Stupar ruši Stefana Arbinju, a Vojislav Vuković uz zadršku pokazuje na penal. Isti akteri su bili u duelu i oči u oči, a Aleksa Stupar čita namjeru napadača Sokolova i čuva svoju ekipu.

Klizav teren bio je protivnik Slavije u 33. minuti. Danas odlični Vasilije Gojković se u odsudnom trenutku okliznuo na 35 metara od svoga gola, Uroš Stamenković je ukrao loptu i dodao je do Aleksandra Žižaka, ali Nino Nedžibović još jednom odličnom intervencijom čuva gol.

Miran start drugog poluvremena bio je uvertira za uzbuđenja. U 54. minuti Dušan Komljenović je izveo prekid gotovo na centru, lopta je dugo putovala, došla na drugu stativu gdje Nemanja Vidović uspjeva da bude najviši u skoku i pošalje je iza leđa Nina Nedžibovića za 0:1.

Poljuljao je gol malo Sokolove, trebala im je koja minuta da se dozovu, a Bojan Regoje je odmah uveo Stefana Radakovića umjesto Petra Dabića da unese malo svježine u ofanzivu. Upravo u 60. minuti Radaković izvodi aut, baca loptu daleko na prvu stativu, Arbinja je preglavao loptu za Popovića, kapiten Slavije spušta Avdaloviću, a on zakucava loptu iza leđa Stupara za 1:1.

Sada je gol dao krila Slaviji, u 66. minuti Đorđe Avdalović fenomenalno gađa i pogađa prečku, a odmah u narednom napadu Stefan Radaković ponovo baca daleki aut, Mahir Karić je sada preglavao loptu prema drugoj stativi, ali kasne fudbaleri domaćih da je zatvore na vrijeme i lopta odlazi u gol autu.

Ubrzala je Slavija maksimalnu igru nakon toga, pokušala je na tempo da uzme goste iz Prnjavora i davalo je to rezultate. Prilično ih je sabila u kazneni prostor, dok su gosti iz kontre čekali svoju šansu. Upravo jednu takvu su izveli u 72. minuti, Aleksandar Žižak šutira, a Nino Nedžibović još jednom izbacuje loptu u korner.

Mahir Karić prijeti dobrim šutem nakon toga, gađao je uz samu stativu, a Stupar se protegao koliko je mogao i uhvatio loptu.

U fenomenalnoj šansi je Đorđe Avdalović u 75. minuti utakmice, taman kada je želio da ošuta oboren je u kaznenom prostoru, a danas još jednom vrlo loši sudija Vojislav Vuković, na čije suđenje imaju velike zamjerke i jedni i drugi, ne pokazuje na penal, iako je imao čist i jasan pogled na situaciju.

U 84. minutu šut proba Nikola Bjeloš, Stupar još jednom na pravom mjestu. Dvije minute kasnije Stefan Radaković sjajno hvata volej, lopta prolazi i ispod Stupara, ali od stative se odbija u gol aut. Šta tek reći za šansu Slavije u 88. minuti utakmice. Korner izvodi Nikola Bjeloš, Amar Beširević sa druge stative spušta loptu za Gorana Popovića, a lopta odlazi centimentrima od stative.

Do kraja utakmice Ljubić uspjeva da umiri Slaviju, a u trečoj minuti sudijske nadoknade lopta u ruku pogađa jednog gostujućeg fudbalera, ponovo pred Vukovićem, ali ni to mu nije bilo dovoljno da pokaže penal, a poslije velikih protesta dao je samo žuti karton Bojanu Regoji. Na kraju, podjela bodova 1:1, Slavija će zasigurno imati za čim da žali zbog propuštenih šansi, dok Ljubić itekako može biti zadovoljan osvojenim bodom, ali od svega najveće crvenilo ostaje još jednom zbog suđenja Vojislava Vukovića.

SLAVIJA – LJUBIĆ 1:1 (0:0)

SRC „Slavija“
Gledalaca: 150
Sudija: Vojislav Vuković (Brčko)
Strijelci: 0:1 Vidović 54, 1:1 Avdalović 60
Žuti kartoni: Bjeloš, Avdalović, Gojković, Regoje(trener) (Slavija)/ Banjac, Stamenković (Ljubić)

SLAVIJA: Nedžibović, Arbinja (od 73. Križevac), Gojković, Beširević, Popović ,Dabić (od 55. Radaković), Bjeloš, Avdalović, Vučinić, Karić, Tomić

LJUBIĆ: A. Stupar, Radaković (od 65. Grahovac), Mišić, A. Žižak, Jugović (od 65. Subić), Banjac, Babić, M. Stupar, Vidović, Komljenović, Stamenković (od 73. Milanović)

PODIJELI