Naslovna RS/BiH RS Klokić: Zahvaljujući Predstavništvu RS, poboljšan odnos SAD-a prema Srpskoj

Klokić: Zahvaljujući Predstavništvu RS, poboljšan odnos SAD-a prema Srpskoj

0
399

Zahvaljujući Predstavništvu RS u Vašingtonu, od dolaska nove administracije puno se promijenilo na bolje u odnosu SAD-a prema RS, rekao je Zlatan Klokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS.

On je istakao da je činjenica da sankcije Miloradu Dodiku, predsjedniku RS još nisu ukinute, ali da je u tom periodu Brajan Hojt Ji napustio poziciju zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD, te da se očekuje imenovanje njegovog nasljednika.

Na pitanje da li je Predstavništvo RS zaslužno za Jiev odlazak, Klokić je rekao da je činjenica da administracija Donalda Trampa sigurno zastupa stavove koji će biti povoljniji po RS i po pitanju Balkana.

Negirao je tvrdnje opozicije da se ne zna kako se sredstva troše, ističući da Predstavništva podnose redovne mjesečne, polugodišnje i godišnje izvještaje o radu.

On je, takođe, istakao da je Predstavništvo RS u Vašingtonu učestvovalo u dovođenju američke firme NCR u RS.

Klokić je postavio pitanje šta su diplomatsko konzularna predstavništva BiH i srpski kadrovi u njima uradili za RS, te je predložio da se o tome organizuje i sjednica parlamenta.

Dodao je da ako je tačno ono što tvrdi opozicija da Predstavništvo RS u Izraelu ne postoji, kako je onda ambasadorica BiH u toj zemlji bila na štandu predstavljanja turističkih potencijala RS koje je organizovalo to predstavništvo, pokazaviši na pres konferenciji i fotografiju s tog događaja.

nezavisne

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Free WordPress Themes, Free Android Games