Kolo srpskih sestara Prnjavor obilježilo krsnu slavu

0
1181

Kolo srpskih sestara Prnjavor obilježilo je danas krsnu slavu Pokrov Presvete Bogorodice,  u Svetosavskom domu u Prnjavoru. Ova humanitarna organizacija sa šezdesetak članica, postigla je za 23. godine postojanja zavidne rezultate u svim segmentima djelovanja istakla je predsjednica KSS Prnjavor, Ljubinka Rapić.

“Ove godine takođe smo imali veliki broj akcija, a to su Božićna i Vaskršnja akcija, posvećena najugroženijim porodicama naše lokalne zajednice, veoma uspješno smo ove godine organizovali i našu tradicionalnu humanitarnu Svetosavsku zabavu, pomogli u izgradnji kuće porodici Radanić iz Donjih Vijačana i pomogli braći Đekić iz Skakavaca” kazala je Rapićeva.

Ona je istakla da su do kraja ove kalendarske godine planirano još tri akcije koje su u toku, a odnose se na pomoć u izgradnji kupatila za braću Bijelić iz Donjih Vijačana, nabavku ogreva za jednu samohranu staricu iz Babanovaca, te pomoć u izgradnji kupatila samohranom ocu, sinu poginulog borca vojske Republike Srpske.

Odlukom Upravnog odbora KSS Prnjavor, danas je za aktivno sudjelovanje u radu kola nagrađeno dvanaest članica, a obavljen je i prijem novih članica u kolo čime je ova organizacija omasovljena.

Od obnavljanja kola, 1992. godine, uz podršku lokalne zajednice i Srpske pravoslavne crkve, članice kola pomažu licima kojima je neophodna pomoć i uspješno rade na očuvanju tradicije srpskog naroda.

/prnjavorlive.info/

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here