Kolovozi mjestimično suvi, magla u višim predjelima

0
431

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se vozi po mjestimično suvim kolovozima, a magla i niska oblačnost se zadržala i smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Saobraćaj je do kraja ovog mjeseca zbog radova obustavljen na regionalnom putu Crna Rijeka – Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce, a za vrijeme obustave alternativni pravci su Kola – Stričići – Čađavica – Mrkonjić Grad i Crna Rijeka- Јajce – Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje, kod skretanja za Ravno, svakim danom osim nedjelje saobraćaj se obustavlja od 8.00 do 14.00 časova, a vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Na regionalnom putu Tobut-Vukosavci-Zajednice od 7.00 do 17.00 časova izvodiće se radovi na sanaciji kolovoza zbog čega će se saobraćaj odvijati naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu signalizaciju.

Na dionici Klašnice jedan – Gornja Vijaka jedan i dionica Gornja Vijaka jedan – Derventa izmijenjen je režim saobraćaja zbog izvođenja radova na sanaciji mostova.

Na snazi je potpuna obustava saobraćaja na mostu Gornja Vijaka jedan, a vozila se preusmjeravaju na obližnji regionalni put.

U toku su radovi na izgradnji pješačke staze na dionici magistralnog puta Šamac jedan – Grebnice u mjestu Tišina zbog čega će biti izmijenjen režim saobraćaja.

U toku su radovi na asfaltiranju na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, na dionici od kružnog toka “Ilićka” do table grada “Brčko” u Mjesnoj zajednici Gredice, a saobraćaj je regulisan naizmjeničnim propuštanjem vozila i pomoću svjetlosne saobraćajne signalizacije.

Zbog izvođenja radova na postavljanju inteligentnih transportnih sistema izmijenjen je režim saobraćaja na autoputu Gradiška-Banjaluka do kraja godine, a saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog radova na izgradnji tercijarne vodovodne mreže sa kućnim priključcima naselja vezanih za sistem vodosnabdijevanja Crno Vrelo, na području grada Prijedora, doći će do izmjene u režimu saobraćaja.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo-Gradačac, mjesto Turić Prosjek, saobraćaj se povremeno obustavlja od 8.05 do 15.05 časova.

Zbog radova na magistralnom putu Drinjača-Milići-Vlasenica izmijenjen je režim saobraćaja, pa se vozači mole da voze opreznije i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, od 08.15 do 15.05 časova radnim danima, dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji raskrsnice na spoju autoputa Banjaluka-Doboj i magistralnog puta Јohovac-Rudanka, izmjenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku su radovi na izgradnji mini hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici Krupac-Bogatići, na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Saobraćaj je u Federaciji BiH /FBiH/ zbog radova obustavljen u tunelu Јasen na magistralnom putu Prozor-Јablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona, osim autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac na magistralnom putu Јajce – Donji Vakuf, a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Na graničnim prelazima u BiH nema zadržavanja.

Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. Na Graničnom prelazu Metaljka, Čajniče-Pljevlja, moguć je ulazak u Crnu Goru od 7.00 do 19.00 časova.

Građani BiH koji ulaze u Srbiju kroz Hrvatsku, moraju imati negativan pi-si-ar /PCR/ test, ne stariji 48 časova, saopšteno je iz Auto-moti saveza Srbije.

Ulazak u BiH za državljane zemalja EU i zemalja Šengena omogućen je uz negativan PCR test, koji nije stariji od 48 časova. Stranci koji su u braku sa BiH državljaninom/kom uz pokaz vjenčanog lista mogu ući u BiH bez testa. Isto važi i za djecu stranih državljana, čiji je jedan od roditelja državljanin BiH.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH dozvoljen je licima koja posjeduju PCR test ili pozitivan rezultat antitijela na novi koronavirus klase IGg dobijen Elisa serološkim testom.

/Srna/

PODIJELI