Komunalno preduzeće “Vodovod” dobilo novi mini bager

0
895

Komunalno preduzeće „Vodovod“ iz Prnjavora, bogatije je novi mini bager, koji će ovom preduzeću uveliko olakašati rad u narednom periodu.

Direktor „Vodovoda“ Ljubiša Sibinčić, kazao je kako je po dolasku u preduzeće zatekao uništen i dotrajal vozni park, te da su dio popravili, ali i da su bili primorani na kupovinu novih vozila.

“Iz svojih vlastitih sredstava uspjeli smo nabaiti dva kamiona putara i jedan kedi, a najveći problem su nam bile radne mašine. Imamo tri radne mašine, dvije smo uspjeli da popravimo i stavimo u funkciju, dok mali bager nismo uspjeli popraviti. Tako da smo sa predstavnicima opštine razgovarali i akcenat stavili na mini bager, koji će nam uveliko olakšati rad”, rekao je Sibinčić.

Mini bager koštao je 75 hiljada KM, a kompletna sredstva za kupovinu obezbjedila je opština Prnjavor, a primoredaji nove mašine prisustvovao je i prvi čovjek opštine Darko Tomaš.

“Zadovoljstvo je da će ovaj bager služiti sa otklanjanje kvarova u KP “Vodovod”, ali da on služi i za poslove koji od koristiti za opštinu, prije svega uređenje putnog pojasa u mjesnim zajednicama. Sa tim ćemo osloboditi značajna sredstva, a ta oslobođena sredstva biće upućena u komunalna preduzeća da kupe novu mehanizaciju”, istako je Toamš.

Prednost ove mašine oslikava se u mnogim operacijama, među kojima su i mali troškovi rada. Iz „Vodovoda“ ističu da će i njihove usluge sada biti brže i efikasnije.

Pored obnavljanja voznog parka, KP „Vodovod“ zajedno sa opštinom učestvuje u MEG projektu  sa još devet komunalnih preduzeća iz BiH.

Opština Prnjavor MEG projekat podržala je sa 25 hiljada KM.

(TV K3)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here