Konkretizovati započete infrastrukturne i energetske projekte

0
401

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i druga dva člana razgovarali su danas sa premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem i svi su se saglasili o potrebi da se konkretizuju započeti infrastrukturni i energetski projekti.

Dodik, te članovi Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić razgovarali su sa Krivokapićem o unapređenju saradnje dvije zemlje u oblastima ekonomije i trgovinske razmjene, putne infrastrukture, te oblastima energetike, turizma, nauke i kulture.

– Sagovornici su se složili da je potrebno konkretizovati započete infrastrukturne i energetske projekte, te povećati saradnju u ekonomskoj oblasti i trgovinskoj razmjeni – saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Pozdravljeno je potpisivanje dokumenata kojima se omogućava bolja kontrola granica i olakšava protok roba i ljudi.

Tokom susreta izraženo je zadovoljstvo što je Krivokapić za prvu posjetu regionu odabrao BiH, što pokazuje da su BiH i Crna Gora posvećene unapređenju regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa.

– Interes za jačanje regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa je izražen i u procesu pristupanja EU, te kroz regionalne inicijative i međunarodne organizacije – navodi se u saopštenju.

Na sastanku je rečeno da između BiH i Crne Gore nema otvorenih pitanja i da je potrebno bilateralnu saradnju podići na najviši nivo, kroz razmjenu posjeta na visokom i najvišem nivou.

Razgovarano je i o pandemiji izazvanoj virusom korona i o aktivnostima koje se provode kako bi se ublažile posljedice, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

/RTRS/

PODIJELI