Koristite “smajli” za kvalitetniji ljubavni život

0
3152
Ljudi koji češće koriste “smajli” na mobilnim telefonima i društvenim mrežama lakše uspostavljaju odnose sa drugim osobama, ali imaju i kvalitetniji ljubavni život.

To je zaključeno na osnovu rezultata dvije studije. U prvoj su analizirani podaci istraživanja u kome je učestvovalo 5.327 Amerikanaca, od 18. do 94. godine, bez emotivnog partnera.

Pokazalo se da 28 odsto ispitanika redovno koristi smajlije. Tri odsto bar jednom šalje ovaj simbol u svakoj poruci, a dva i po odsto više puta prilikom SMS komunikacije.

Rekli su da “male žute osmjehe” koriste kako bi porukama dali veći lični pečat, lakše izrazili osjećanja i saopštili nešto brže. Osobe koje su češće slale smajlije išle su na više ljubavnih sastanaka i bile seksualno aktivnije posljednjih godinu dana.

Druga studija je obuhvatila manju internet-anketu u kojoj su učestvovale osobe starosti od 18. do 71. godine. A pokazala je da redovna upotreba smajlija vodi ka češćem seksu, što podrazumijeva i više seksualnih partnera tokom protekle godine.

PODIJELI