Ruža Tomašić: Lažu za Jasenovac, sve su uvećali

0
406

Hrvatski evroparlamentarac u Strazburu Ruža Tomašić ponovo negira genocid u konclogoru Jasenovac i tvrdi da je Hrvatskoj nepravedno nametnuta krivica za dešavanja u Drugom svjetskom ratu.

Ona je kritikovala istup bivšeg hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, koji je izjavio da “ustaška zmija (u Hrvatskoj) i dalje sikće” i poručila da bi ona, da je na vlasti, pozvala Josipovića u policiju da objasni svoj stav.

“Problem je u tome što mi imamo tu neku prokletu krivicu koju su nam nametali od 1945. godine i, ne daj bože da nešto kažemo – jer bi onda još više govorili. Trebamo im reći da lažu i da su sve toliko uvećali od 1945. godine i da bi im bilo bolje da se pokriju preko ušiju. Imamo sada naučnike koji dokazuju da se u Jasenovcu nije događalo sve ono što se tvrdilo. Ima hrpa knjiga koje govore da nije bilo tako. Zašto ne tuže one koji lažu?” navodi Tomašićeva za portal “Dnevno”.

Ona optužuje Josipovića da svojim izjavama “narušava ugled Hrvatske”.

Ruža Tomašić, koja je dobila najviše pojedinačnih glasova na evropskim izborima u Hrvatskoj, poznata je po svojim desničarskim stavovima i tvrdnji da treba “odvojiti ustaše od Nezavisne Države Hrvatske”.

Ona je, podsjećaju liberalni hrvatski portali, svojevremeno bila član Hrvatske stranke prava u doba dok su nosili ustaške crne uniforme i pozdravljali sa “Za dom spremni”.

srna

PODIJELI