Korona virus potvrđen kod 14 osoba u Srpskoj, nema preminulih

0
449

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv.apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 218 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 14 osoba.

Radi se sedam muških i sedam ženskih osoba, od kojih su četiri mlađe, devet osoba srednje i jedna osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, po tri osobe su iz Mrkonjić Grada i Trebinja, po dvije iz Bijeljine, Jezera i Prijedora i po jedna osoba je iz Zvornika i Doboja.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske nije prijavljen ni jedan smrtni slučaj.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.432 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 3.808 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 56.008 osoba, a testirano je ukupno 289.650 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 32, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 17, a u ostalim bolnicama 15. Na respiratoru su dvije osobe (2 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 70 osoba, a nadzor je završen kod 193.654 osobe.

/JZU Institut za javno zdravstvo/

PODIJELI