KP “Park” Prnjavor- Izvinjenje korisnicima usluga zbog kašnjenja u odvozu smeća

0
1559
Zbog povećanog obima odlaganja smeća u julu i havarije na tri vozila komunalnog preduzeća “Park” Prnjavor, u proteklom periodu bilo je problema sa ažurniošću u odvozu smeća. 

Ovaj problem bio je tema i današnjeg sastanka opštinskog rukovodstva sa rukovodećim kadrom prnjavorskog KP “Park”.

Direktor KP “Park” Prnjavor, Živojin Novarlić, nakon sastanka je izjavio da je zadovoljan postignutim dogovorom sa čelnim ljudima opštine, koji podrazumijeva da se problem odvoza smeća, kao i druga pitanjai, riješe na duži vremenski period, na zadovoljstvo prije svega korisnika usluga ove firme.

“Drago mi je da će se dugogodišnji problemi sa kojima se susrećemo riješiti na jedan odgovoran i sistemski način. Moram napomenuti da mi u julu, što je ustaljena praksa, imamo najviše komunalnog miješanog otpada, kada je vrijeme godišnjih odmora. Nažalost, zbog kvara na tri vozila, bili smo prinuđeni angažovati treća lica kako bi odvozili smeće. Kvarovi na vozilima su otklonjeni, a ja koristim ovu priliku da uputim izvinjenje svim korisnicima naših usluga u nadi se da se ovakve situacije u buduće neće dešavati” kazao je Novarlić,

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, danas je nakon sastanka sa predstavnicima KP “Park” istakao da se rješavanju problema pristupilo prema prioritetima.”Dakle, riješili smo prvo nabavku vozila hitne službe prnjavorskog Doma zdravlja, zatim vatrogasce, nabavili smo i jednu mašinu za KP “Vodovod” a u narednom periodu, s obzirom da smo ove interventne stvari riješili, planirali smo nabavku vozila za komunalno preduzeće Park. Međutim, u ovom preduzeću nije dovoljno nabaviti samo vozila, nego je neophodna reorganizacija posla, od ljudskih kapaciteta pa na dalje jer su se zadnjih dvadeset godina problemi u toj firmi samo parcijalno rješavali” kazao je Tomaš.

Dodao je da sa sigurnošću može tvrditi da ova vlast nije napravila nijedan problem komunalnom preduzeću te da u javnosti trenutno postoji pritisak grupe ljudi, u okviru predizborne kampanje.

“Prethodna vlast je prije tri godine uzela kredit i za 174 hiljade maraka kupila dva vozila. Jedno danas nije u funkciji uopšte, drugo je u funkciji povremeno. To znači da se nije radilo domaćinski,a  prošle godine su preduzeću stigle na naplatu rate kredita upravo za ta vozila – kaže Tomaš.

Načelnik je poručio da će pred odbornike Skupštine opštine Prnjavor izaći s prijedlogom reorganizacije firme KP Park, ali i prijedlogom kako će opština obezbijediti sredstva da se nabavi nova mehanizacija.”Jedan od modela je osnivanje nove firme, koja neće biti opteerećeno prošlošću. Prodaja firme nije opcija i to nije cilj ove vlasti. Moj advokat je pripremio prijavu protiv ljudi koji su takve informacije iznosili – poručuje Tomaš.

Sastanku o problemima odvoza otpada prisustvova je i predsjednik SO Prnjavor, Željko Simić.

“Ono što je najbitnije u interesu građana, zdravlja stanovništva i kvaliteta usluge, taj problem je ublažen. Da bi se on dugoročno riješio potrebne su ne samo sjednice Skupštine u kojim bi se ovaj problem politizovao, nego se mora ići sa konkretnim prijedlozima mjera i mislim da ćemo to u redovnoj sjednici uraditi. Sve u redovnom postupku se može ostvariti. Sljedeće sedmice je kolegijum, očekujem do kraja mjeseca sjednicu – kaže Simić.

Prema riječima uprave KP Park, na kraju jula prevezeno je 1.610 tona otpada u 93 vožnje, sa maksimalnim kašnjenjem od tri dana. Stepen naplativosti odvoza smeća od korisnika usluga je oko 79 odsto, a u narednom periodu pristupiće se detaljnoj analizi cjenovnika usluga u okruženju kako bi se razmortila mogućnost povećanja cijene odvoza smeća, jer postojeći cjenovnik datira od 2005. godine. /Radio Prnjavor/ M. Popadić

 

 

PODIJELI