KROZ PRNJAVOR 30.APRILA – Potvrđena ruta 11. biciklističke trke “Beograd – Banjaluka”

0
802

edanaesta biciklistička trka “Beograd – Banjaluka” proći će kroz 11 gradova Balkana, objavio je juče organizator jednog od najvećih sportskih događaja na ovim prostorima.

Start trke biće u Beogradu 29. aprila, s tim što će dan ranije biti vožena kružna trka u glavnom gradu Srbije. Cilj prve trke biće u Bijeljini, a druga će biti vožena 30. aprila od Teslića do Banjaluke. Karavan sa 170 vozača proći će i kroz Šabac, Obrenovac, Doboj, Tešanj, Derventu, Prnjavor i Laktaše. Podrškom ovih gradova – domaćina još je jednom potvrđen značaj UCI biciklističke trke Beograd – Banjaluka i prepoznat njen sportski, društveni i turistički potencijal.

Na ovogodišnjoj trci učestvovaće profesionalne ekipe iz 20 zemalja, nastupiće vozači iz dvadesetak timova među kojima je Ukrajinac Vitali Buts, koji je prošle godine slavio na dionici koja je vožena od Beograda do Bijeljine, te Italijan Filipo Fortin, član ekipe GM Europa Ovini, koji je prošle godine trijumfovao na trci od Teslića do Banjaluke.

“Trka ‘Beograd – Banjaluka’ je događaj svih nas, svih gradova kroz koje prolazi. Ona je postala univerzalni događaj koji je danas ušao u sve segmente života, ne samo sportskog, već turističkog, ugostiteljskog, privrednog, političkog. Trka ‘Beograd – Banjaluka’ je srušila granicu između Srbije i BiH, odnosno RS u svom prvom izdanju, što se zadržalo i dan-danas”, rekao je Vladimir Kuvalja, direktor ove trke, i istakao:

“Za gradove kroz koje trka prolazi danas zna cijeli svijet, mediji iz 60 zemalja izvještavaju s ovog događaja. Napravili smo brend koji moramo sačuvati.”

Kuvalja je naglasio važnost sponzora.

“Bez gradova Beograda i Banjaluke, Teslića, Bijeljine, Doboja, Dervente, Prnjavora i Laktaša, bez vlada RS i Srbije, bez sponzora ‘Banjalučke pivare’, kompanije ‘M:tel’, ‘Triglav osiguranja’, ‘Vitinke’, ‘Enomona’, ‘Lutrije RS’, Fabrike duvana Banjaluka, zlatare ‘Kuprešak’, ‘Alf-Oma’ i generalnih medijskih pokrovitelja RTRS i ‘Glasa Srpske’, te ostalih medijskih kuća koje su sa nama – ove trke ne bi ni bilo”, rekao je direktor trke.

Prošle godine trku je pratilo više od 100.000 gledalaca, a zahvaljujući direktnom prenosu putem programa RTRS to će biti moguće i ove godine.

Nagradna igra

Organizator trke je uz pomoć sponzora pokrenuo nagradnu igru, a svi koji žele da okušaju sreću mogu to da urade na Facebook stranici “Beograd – Banjaluka”. Kako bi ušli u konkurenciju za vrijedne nagrade potrebno je da podijele događaj na svom Facebook profilu do 20. aprila. Imena dobitnika biće poznata 27. aprila, a dodjela nagrada 30. aprila na Trgu Krajine u Banjaluci.

Organizacija

Kako bi se trka što kvalitetnije realizovala, i ove godine će biti angažovano više od 3.200 osoba, uključujući učesnike trke, predstavnike medija, dežurne službe poput Hitne pomoći i vatrogasaca, te Graničnu i Saobraćajnu policiju. Podsjećamo da se granica BiH i Srbije prelazi bez zaustavljanja karavana.

nezavisne

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here