Kuća koju možete ponijeti sa sobom

0
696

Estonska dizajnerska kuća “Kodasema” osmislila je kućicu za ljude koji mnogo putuju. Naime, kuća je rasklopiva i može se sastaviti za svega sedam sati.

Napravljena je od betona i drugih jakih materijala, ali za razliku od klasičnih kuća, njena konstrukcija može da se raspakuje i ponovno složi na drugom željenom mjestu, bez temelja.

Izrađena je od prefabrikovanih komponenti, koje omogućavaju da se u samo nekoliko sati kuća i rasklopi i sklopi, što selidbu na drugu lokaciju čini neuporedivo lakšom i bržom. Koda zauzima 25 kvadratnih metara prostora i posjeduje dnevnu sobu, koja je puna prirodne svjetlosti zahvaljujući velikim staklenim panelima na prednjoj strani. Kuhinja i kupatilo smješteni su u zadnjem dijelu kuće. Merdevinama se dolazi do kutka za spavanje smještenog iznad kuhinje, koji je dovoljno veliki da se smjesti jedan krevet.

Solarni paneli, koji su postavljeni na krovu kuće, obezbjeđuju i više energije nego što je potrebno za napajanje doma, a zahvaljujući vakuumski izolovanom betonu temperatura u kući je ugodna, bez obzira na godišnje doba.

PODIJELI