“Lidl” mjerka lokacije na izlazu iz Banjaluke

0
662

Njemački maloprodajni trgovinski lanac “Lidl” potvrdio je za “Nezavisne” da planira dolazak u BiH, mada nisu bili spremni da u ovom trenutku govore o detaljima.

Naime, “Lidl” očigledno razmatra da svoje prodajne objekte otvori u onim dijelovima BiH gdje živi veliki broj potencijalnih kupaca, što su područja Sarajeva i Banjaluke.

Iz “Lidla” su na naš upit poslali korporativni tipski odgovor, ali se u njemu ipak može nazrijeti namjera da se pojave i na našem tržištu.

“‘Lidl’ neprestano preispituje moguće ciljeve proširenja i analizira tržišne uslove i potencijal kupaca. Tačno je da trenutno analiziramo tržište u BiH i da je predstavništvo registrovano u BiH”, potvrdili su nam oni.

Dodaju da u ovom trenutku ne mogu davati više informacija o mogućem obimu aktivnosti ili lokacijama ili datumima eventualnih otvaranja.

“‘Lidl’ se zalaže za transparentnu komunikaciju i informacije i blagovremeno će komunicirati sa zaposlenima i zainteresovanim stranama”, rečeno je “Nezavisnim” u Međunarodnom odjeljenju za odnose s javnošću ove njemačke kompanije.

Kao jedna od mogućih lokacija spominje se prostor u blizini Trna, na izlazu iz Banjaluke, kod brze ceste koja vodi ka Laktašima, ali, kao što smo rekli, zvanične potvrde zasad nema. Jedino što smo nezvanično uspjeli da saznamo je da se interesuju za parcelu između 8.000 i 10.000 kvadratnih metara.

Moguća lokacija spomenuta je i u Istočnoj Ilidži, koja se nalazi u blizini Sarajeva.

Takođe nezvanično, “Lidl” bi bio zainteresovan za parcelu slične veličine kao u Banjaluci, s tim da bi trebalo da se nalazi u blizini aerodroma i s prilazom na Ulicu Kurta Šorka, odnosno Ravnogorsku u dijelu koji se nalazi u RS.

Marinko Božović, gradonačelnik Istočne Ilidže, pak, za “Nezavisne” kaže da nikakvih zvaničnih kontakata između predstavnika opštine i ove kompanije dosad nije bilo.

“Činjenica jeste da mi u opštini razvijamo poslovnu zonu, ulažemo u infrastrukturu, gradimo most i izvodimo druge projekte. Svaki investitor je naravno dobro došao u našu opštinu”, rekao je Božović.

Inače, prije nekoliko sedmica su se pojavile informacije da će njemački “Lidl” glavni distributivni centar graditi na području RS, te da se s Božovićem sastao Alen Halamić, regionalni direktor “Lidla” za jugoistočnu Evropu. Navodno je na sastanku kao jedna od lokacija ponuđena parcela u naselju Vojkovići.

Na ovom sastanku “Lidl” je navodno potpisao i protokol s opštinom, a kojim se opština obavezuje da će osigurati sve uslove za njemačku kompaniju, od infrastrukturnih, saobraćajnih do otkupa i prenosa vlasništva s privatnog na opštinsko za navedenu lokaciju.

BHRT je javio da je “Lidl” kupio lokaciju u Istočnom Sarajevu, u blizini tržnog centra “Tom”.

Inače, “Lidl” je dosad u BiH registrovan na adresama u Sarajevu, Banjaluci i Brčkom.

nezavisne.com

PODIJELI