Politika umiješala prste u prnjavorski vrtić

0
507

Primjedbi na uslove u vrtiću i rad osoblja nemamo. Ko su ti “uznemireni roditelji” koji su poslali anonimno pismo i žalili se na uslove u ime svih nas, ne znamo. Tako su se roditelji djece iz vrtića “Naša radost” Prnjavor ogradili od pisma kojim se diskredituje rukovodstvo ustanove, uz zahtjev za smjenu. Imenom i prezimenom, 125 roditelja javno je podržalo direktoricu Slobodanku Vasić. Među njima i Amel Kebić.

“Mojih dvoje djece tu pohađa vrtić i zadovoljni smo s uslovima rada, sa osobljem, sa direktoricom. Nijednu primjedbu nismo imali. Epidemiološke mjere se provode u najboljem redu”, rekao je Amel Kebić.

Vasićku je podržalo i osoblje. Pričaju, anonimno pismo kojim se blati direktorica ih je iznenadilo. Tvrde da s njom nikada nisu imali problema.

“Mi stvarno ničega se ne bojimo, radimo sasvim normalno svoj posao ovdje. Niko nas niti pritišće, niti, što kažu, škrgućemo zubima, nema od toga ništa. Nije istina, stvarno. Mislim da se neko malo poigrava s nama”, kaže Borka Janić, kuvarica u vrtiću.

Da su u pitanju igre, ali one političke, poruka je direktorice vrtića. Slobodanka Vasić kaže da iza toga stoje odbornici skupštinske većine predvođeni SDS-om. Tokom njenog petogodišnjeg rada, tvrdi, vrtić pozitivno posluje. Upletanje djece u ovakve stvari je neprihvatljivo.

“Pošto nije predsjednik Skupštine to uradio, sama sam otišla u policiju, prijavila se u policiju i da istraže sve navode vezano za ovo pismo i odnos direktora prema javnoj ustanovi, radnicima i djeci. Došao mi je odgovor iz Tužilaštva Banjaluka, gdje piše ovako: o navedenom događaju obaviješten dežurni tužilac Banjaluka, koji se izjasnio da navedeni događaj nema elemente krivičnog djela”, kazala je Slobodanka Vasić, direktor Vrtića “Naša radost” Prnjavor.

Iz SDS-a o ovome nisu htjeli. Kažu, reći će sve sutra na sjednici Skupštine opštine, kada bi trebalo da se razmatra njena smjena. Zato se oglasio načelnik opštine. Darko Tomaš je uvjeren da do smjene neće doći. Poručuje, SDS i njihovi koalicioni partneri su ovim pokazali samo da im je stalo do privatnih interesa i podjele funkcija. Inicijativa o smjeni Vasićke, podsjeća, nije u skladu sa Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju Republike Srpske.

ATV

PODIJELI