Lipicaner oborio poštara sa motora

0
1496

Nesvakidašnja nezgoda u prnjavorskom naselju Lužani

PRNJAVOR – Mladi fudbaler prnjavorskog Ljubića Aleksandar Žižak doživio je neobičnu nezgodu u prigradskom naselju Lužani kada je na njega skočio konj, oborivši ga zajedno s motorom koji je vozio.

Dok se vozio službenim motorom, Žižak, koji radi u “Pošti”, nije ni slutio da će imati bliski susret sa lipicanerom. Žižak se kretao uskim seoskim putem, koji vodi preko ekonomije ergele, a lipicaner je bio u krdu konja na ispaši.

– Sve se dogodilo munjevito. Iza živice, koja se nalazi na tom dijelu puta, istrčao je konj koji me pretrčavajući put bukvalno nokautirao. Udario je u motor, oborio me na zemlju i pobjegao – ispričao je Žižak.

Dodaje da u tom trenutku nije znao šta ga je snašlo, ali je ubrzo shvatio da je prošao bez težih povreda.

– Bio sam u šoku, ali sam se brzo pribrao i shvatio da sam još i dobro prošao, jer su posljedice mogle biti tragične. Osjetio sam bol u nozi, ali sam bio u stanju dan ustanem i uklonim motor sa ulice – priča Žižak.

Ni je zvao ni koga u pomoć, jer nedaleko od mjesta ovog događaja žive njegovi roditelji, pa je otišao kod njih da se malo pribere. Mladi poštar je slučaj prijavio policiji.

U rukovodstvu ergele “Vučijak” kažu da su odmah upoznati sa ovim slučajem.

– Jedno naše mlađe grlo je tražeći travu stiglo iza živice, sa suprotne strane saobraćajnice. Pretpostavljam da je li picaner potrčao prema ostalim konjima, jer se uplašio zvuka motora – rekao je direktor ergele Ranko Grubešić.

Dodao je da imaju puno razumijevanje za nevolju koja je zadesila mladog fudbalera i da će mu nadoknaditi štetu.

– Naše preduzeće spremno je da nadoknadi štetu koja je nastala oštećenjem motora, a povrijeđeni poštar ima osiguranje u firmi u kojoj je zaposlen – rekao je Grubešić.

Dvadesettrogodišnji Aleksandar i njegov dvije godine stariji brat Boris već nekoliko godina su standardni prvotimci fudbalskog drugoligaša Ljubića.

U ovom sportskom kolektivu je cijenjen, jer ozbiljno pristupa svim obavezama, svrstavajući se među njegove najbolje članove.

Nezgoda koja ga je zadesila na seoskom putu odvojiće ga na izvjesno vrijeme od fudbalskog terena.

Žižkov “bliski susret” salipicanerom nije izuzetak, jer je put koji od Lužana void prema susjednom selu Štrpci prilično frekventan. S obje strane puta su pašnjaci ergele, pa je već bilo sličnih susreta vozača i lipicanera, srećom, bez tra gičnih posljedica. U upravi preduzeća pokušavaju da pronađu najracionalnije rješenje kako bi bila otklonjena opasnost za prolaznike.

B.R. – Glas Srpske

PODIJELI