Školski udžbenici za djecu boračkih kategorija

0
782
SAMSUNG CSC

Načelnik opštine Prnjavor dr Siniša Gatarić i predstavnici Boračke organizacije opštine Prnjavor uručili su danas udžbenike za 21 dijete iz porodica boračke populacije.

Udžbenici su podijeljeni djeci iz najugroženijih porodica, a na osnovu izbora opštinske boračke organizacije.

Načelnik Gatarić kaže da djeca boraca i ratnih vojnih invalida koji su stvorili i branili Republiku Srpsku imaju podršku lokalne zajednice, kada je u pitanju školovanje, jer je ulaganje u djecu i njihovo obrazovanje pravo ulaganje koje uvijek daje pozitivne rezultate. “Opština Prnjavor već duži niz godina pomaže Boračkoj organizaciji da se obezbijede udžbenici za djecu boraca. U početku je to bilo samo za djecu pogunilih boraca, ali su vremenom ta djeca završila školovanje, pa je spisak proširen na djecu ratnih vojnih invalida i boraca od prve do četvrte kategorije. Posebno me čini zadovoljnim činjenica da ti ljudi pored svih nedaća koje su prošli, danas imaju ovako divnu i mladu djecu, što je svakako preduslov za opstanak i naše opštine i Republike Srpske“, rekao je Gatarić.

Stanislav Kurdić, borac prve kategorije zahvalio se Boračkoj organizaciji i načelniku Gatariću na kupovini udžbenika za predstojeću školsku godinu. „Ovo će mnogo značiti za djecu i nadam se da će i u buduće biti realizovane ovakve aktivnosti. Vjerujemo u našu boračku, opštinu i našeg načelnika“, rekao je Kudrić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here