Ljubičić: Zbog prijetnji grupe „Pravda za Davida“ otkazan turnir

0
350

Međunarodni dječji turnir koji je trebalo da počne juče u sklopu obilježavanja “Nedjelje djeteta” odgođen je, zbog problema sa kojima su se suočili na početku priprema, potvrdila je za “Nezavisne” Lidija Ljubičić, organizator turnira.

“Kada je postavljan teren sabotirani smo, išaran je teren i doživjeli smo niz neprijatnosti”, rekla je Ljubičić.

Lidija Ljubičić rekla je Srni da je zbog prijetnji grupe „Pravda za Davida“ morala da otkaže ovaj turnir.

„Ono što nam se juče desilo nikad u svojoj sportskoj karijeri nisam doživjela. Prijetili su nam da će tući djecu koja dođu. Nisam mogla vjerovati da se to dešava. Nismo mogli ni opremu postaviti, stalno se nešto dešavalo“, rekla je Ljubičićeva.

Prijetnje su prijavljene policiji.

“Svake godine od 1. do 7. oktobra, obilježava se “Medjunarodna sedmica djeteta” koju obilježavaju skoro sve vaspitno-obrazovne ustanove, kao i sportska i kulturna udruženja”, navode organizatori turnira.

“Nakon prošlogodišnjeg obilježavanja ovog dogadjaja koji je organizovan od strane “OFK Spartak” sa 5000 učesnika, došli smo na ideju da turnir postane međunarodnog karaktera i da ugostimo djecu iz susjednih zemalja. Mi smo organizacija koja uspješno organizuje veliki broj dogadja i ulažemo mnogo vremena i truda. Za organizaciju ovog događaja pripremali smo se skoro godinu dana”, navodi se u saopštenju Udruženja za sport i rekreaciju L-Fit koje je i organizator turnira.

Turnir je trebalo da omogući djeci grada Banjaluke da se upoznaju sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja, razmjenjuju znanja, iskustva kroz koja bi djeca iz BIH imala mogućnosti da učestvuju na drugim medjunarodnim turnirima van naših granica, navode organizatori.

Banjaluka je trebalo da ugosti djecu iz Zagreba, Splita, Beograda,Ljubljane i Šapca.

Manifestacija je dogovorena još u novembru 2017. godine, a Trg Krajine rezervisan u januaru, tako da, naglašavaju organizatori, nisu dio nikakve političke priče.

(Nezavisne;Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here