Ljubomir Kalaba – trofejni ”veteran veterana” automobilizma (Foto)

0
1372

Na  tradicionalnom takmičenju četvorotočkaša, na Sutjesci, ove godine je učestvovalo 86. takmičara iz svih krajeva Republike Srpske i Federacije BiH.  U generalnom plasmanu u obje grupe trijumfovali su vozači iz Auto-moto društva “Prnjavor” – u grupi “sprint” Ljubomir Kalaba, a u grupi “turist” Ljubiša Milijaš. Učesnici su bili podijeljeni u grupe “sprint”, sa nešto bržim sportskim vozilima i “turist”, u koju su svrstani vozači sa “običnim” vozilima.

Ljubav prema volanu prisutna je odavno kod Ljubomira Kalabe, najboljeg prnjavorskog vozača svih vremena. Nedavno je trijumfovao na stazi dugoj više od 640 kilometara na relaciji Kozara-Sutjeska.

Šezdesetčetvorogodišnji Kalaba kaže da od 1979. godine nije propustio nijedan reli na Sutjesci, pa za sebe može reći da je “veteran veterana”.

-Nisam do sada ni jedan reli propustio i ne planiram se još povući iz ovog sporta. Na ovo takmičenje više gledam kao na družnje, a onda se malo i takmičimo, kome bude dobar dan i poslože se sve kockice, on i pobjedi, ali najvažnije je da se svi dobro zabavimo, kaže Kalaba.

Ljubomir Kalaba je specijalista za treću klasu, automobil sa turbinama, takozvanoj  ”sprint grupi”. Kaže da bi volio da ima više mladih vozača.

– Moram reći da sam nezadovoljan sa odzivom mladih vozača. Postoji problem sa motivacijom mladih, oni imaju dara, volje i prostor za dokazivanje njih kao vozača, baš kao što je manifestacija ovog tipa, što je bolje nego da divljaju po ulicama, rekao je Kalaba.

Ljubomir  u sedmoj deceniji života ima preko 300 pehara u svojoj kolekciji.

-Ja ovo sve svrstavam u jednu vrstu hobija i imam dosta  pehara, preko tri stotine još od davne ‘79-te godine prošlog vijeka. Nastaviću da se takmičim dok mi ne počnu zviždati na tim manifestacijama, a i nakon što se povučem iz vožnje ići ću da radim na roštilju i da nastavim da se družim, kroz smijeh kaže Kalaba.

(prnjavorlive.info)

PODIJELI