Promocija knjige ”Pjesmom sačuvati od zaborava”uoči Festivala nacionalnih manjina

0
967

U okviru održavanja Festivala nacionalnih manjina, danas, sa početkom od 19.00 časova, biće promovisana knjiga ”Pjesmom sačuvati od zaborava” u prostorijama Centra za kulturu u Prnjavoru.

Kniga je dvojezična i napisana je na ukrajinskoj ćirilici, sa prevodom na latinicu.

Član organizacionog odbora Festivala, Andrija Svatok, ističe da je knjga veoma značajna za Ukrajince jer pomaže u očuvanju riječi, pjesme i običaja.

-Autor knjige je Udruženje Ukrajinaca ”Zlatni klas” Prnjavor. Večerašnja promocija se lijepo ukomponovala sa sutrašnjim Festivalom. Sutra do podne očekujemo goste iz Lavova, banduristkinje akademije u Lavovu, folklornu grupu i pjevače soliste- rekao je Svatok.

Festival nacionalnih manjina “Mala Evropa” biće održan sutra u sportskoj dvorani Osnovne škole “Nikola Tesla”. Na manifestaciji koja će u 18.00 časova početi defileom učesnika kroz centar grada, nastupiće kulturno-umjetnička društva nacionalnih manjina koja žive na području ove lokalne zajednice, kao i gostujuće društvo iz ukrajinskog grada Lavov.

U dvorani škole od 19.00 časova nacionalne manjine će predstaviti igru i pjesme, kao i jela karakteristična za zemlju iz koje potiču. Tokom dana za zvanice je predviđen prijem kod načelnika opštine Darka Tomaša, koji će sa gostima iz Ukrajine u parku kod Doma kulture zasaditi “Drvo prijateljstva”.

Festival koji pokazuje bogatstvo različitosti stanovnika opštine Prnjavor, poznate pod nazivom i “Mala Evropa”, devetu godinu organizuju lokalna zajednica, Savez nacionalnih manjina opštine Prnjavor i Udruženja nacionalnih manjina ove opštine.

(prnjavorlive.info)

PODIJELI