LOKALNE ZAJEDNICE DA IMENUJU KONTAKT OSOBU SA INSTITUTOM

0
233

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske uputilo je instrukciju jedinicama lokalne samouprave da imenuju kontakt osobu koja će sarađivati sa republičkim Institutom za javno zdravstvo radi sprovođenja procesa vancinacije protiv virusa korona.

Kontakt osoba, čije je podatke potrebno dostaviti Institutu, imenuje se u okviru postojećeg kriznog štaba za vanredne siutacije u lokalnim zajednicama.

Iz Ministarstva je saopšteno da bi imenovana kontakt osoba u svojoj jedinici lokalne samouprave trebala da učestvuje u organizaciji mjesta za sprovođenje vakcinacije, planiranju i obezbjeđivanju timova zdravstvenih radnika koji će obavljati vakcinaciju, obezbjeđivanju adekvatnog čuvanja vakcina, obezbjeđivanju adekvatnog sistema za praćenje upotrebe vakcina i promociju vakcinacije u javnosti.

U saoštenju se dodaje da je planiranje timova na nivou svih jedinica lokalne uprave u Srpskoj za saradnju sa Institutom za javno zdravstvo u skladu sa Planom vakcinacije protiv kovida 19, koji je usvojila Vlada Republike Srpske.

/SRNA/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here