Lukač: Istup Davora Dragičevića performans pun laži

0
1098

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da odbacuje optužbe koje je u Narodnoj skupštini Srpske iznio Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Davida Dragičevića, optužujući ga kao saučesnika u ubistvu njegovog sina, bez ijednog dokaza.

“Sve je ovo dobro organizovana i instrumentalizovana laž”, rekao je Lukač.

Lukač je upitao ko ima pravo da optužuje bez ijednog dokaza ikoga za ovako teška krivična djela.

“Sve što smo čuli od Davora Dragičevića nije iznenađenje. Ovo je očigledno pripremljen performans za optužbe prema meni lično, ali i institucije Srpske bez ijednog dokaza”, rekao je Lukač na posebnoj sjednici na kojoj se razmatra dokument o stanju bezbjednosti u Banjaluci i Srpskoj “Pravda za Davida – pravda za sve”, prema prijedlogu narodnih poslanika.

On je poručio da će podnijeti krivične prijave protiv svakoga ko ga optužuje bez ijednog dokaza, poput blogera Slobodana Vaskovića, ali i pojedinih narodnih poslanika.

“Slobodan Vasković usmjerava Dragičevića, kao i pojedini političari koji žele da iskoriste ovo na morbidan način. Razumijem Dragičevićevu bol, ali ovo je izluđivanje njega u velikoj nesreći koja ga je zadesila da bi ga iskoristili za svoje interese”, rekao je Lukač.

On je rekao da u Srpskoj postoje institucije čiji je posao da utvrde šta se dogodilo.

Lukač je istakao da je donesena odluka o ukidanju tajnosti podataka u slučaju Davida Dragičevića, jer je utvrđeno da postoji potreba da se ovi podaci učine dostupni javnosti.

“I ja sam stvarao Republiku Srpsku, borac sam prve kategorije, ratni vojni invalid, sedam litara krvi sam prolio za ovu Republiku u svim borbama, ranjavanjima i operacijama koje sam podnio”, rekao je Lukač.

On je istakao da je i njegov desetogodišnji sin lažno optužen na društvenim mrežama da je učestvovao u premlaćivanju Dragičevića, te poručio da neće dozvoliti da iko naudi njegovoj djeci.

Ministar je naveo da dva blogera, Slobodan Vasković i Borislav Radovanović, usmjeravaju Dragičevića i daju mu lažne činjenice o slučaju.

“Radovanović je naš bivši kolega iz MUP-a, ali on je psihijatrijski slučaj. A Vasković je poseban slučaj, on tvrdi da ima svoj tim istrage koji je riješio slučaj, navodno imaju sve dokaze… Tražio sam od Tužilaštva da ga pozovu na razgovor, ali oni to nisu učinili”, rekao je Lukač i dodao da Vaskovića štiti Američka ambasada u BiH.

U dužem govoru pred poslanicima, ministar Lukač je najavio da će podnijeti prijave i protiv Davora Dragičevića i svih ostalih koji bez dokaza ponavljaju da su on i njegove kolege saučesnici u ubistvu Davida Dragičevića. Lukač je potom čitao detalje iz policijskih izvještaja i izvještaja sa autopsije.

“Jel treba da se naviknem na to da me zovu ubicom, saučesnikom u ubistvu. Vasković mi godinama godinama crta metu na leđima. Neću da se naviknem da mi neko presreće djecu i da ih nešto pita. Svakako ću se naći na sudu i sa Vaskovićem i sa Krsmanovićem. Nije tačno da je podnesen izvještaj da nije bilo krivičnog djela u slučaju Dragičević već do sada nema dokaza da je bilo krivičnog djela ali istraga se nastavlja”, rekao je ministar Lukač u odgovoru poslanicima koji su učestvovali u diskusiji.

On kaže da je optužnica protiv njega podignuta 28.02. za vrijeme života Davida Dragičevića te podsjeća da je od 2001. do 2006. godine, kada su vlast u Srpskoj bili SDS i PDP, počinjeno 30 ubistava koja nisu riješena.

atv

PODIJELI