Lukač: Može se očekivati još jedan migrantski talas kroz BiH

0
384

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske u ovoj godini privelo 750 migranata i da se može očekivati još jedan migrantski talas kroz BiH.

“Znamo da je ovdje prošao veliki migrantski talas. Nemamo neki veći talas koji ide iz pravca Bliskog istoka, ali je opet riječ o hiljadama ljudi koji pokušavaju da dođu do EU i to rade kroz BiH”, rekao je Lukač sinoć za RTRS.

On je istakao da će MUP pomoći u zaštiti granice BiH, ali da se neće potčinjavati bilo kome.

“Onog trenutka kada migranti uđu u BiH imamo obavezu prema njima. Međutim, Republika Srpska nema resursa da ih zbrine, ali je sigurno da u BiH ima onih koji bi da zadrže migrante i tako promijene demografsku sliku zemlje, što bi za budućnost i opstanak prvenstveno srpskog naroda bilo veoma loše”, naglasio je Lukač.

On je naveo da je ogromno prostranstvo koje policija mora kontrolisati, ali da će se truditi da pokrije sporne tačke.

Komentarišući to što su austrijski mediji rutu kojim se migranti trenutno kreću nazvali “džamijskom”, Lukač je rekao ne bi baš tako nazvao ovu rutu, budući da na mjesta na kojim migranti sada ulaze i izlaze barem u BiH, odnosno Srpskoj nema džamija.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here