LUTRIJA MORA ISPLATITI POREZ OD LOTO DOBITKA

0
197

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da je Okružni sud u Banjaluci donio presudu kojom je Lutriji Republike Srpske utvrđena obaveza plaćanja poreza opštini Prnjavor na izvučeni loto dobitak sedmice u iznosu od 3.182.726 KM.

Po ovom osnovu, opštini Prnjavor sa zateznim kamatama pripada oko 1,1 milion KM.

“Opština Prnjavor je dobijanjem ovog spora dokazala da nam pripada iznos poreza od 954.818 KM uz zakonsku zateznu kamatu. Ovo su sredstva koja pripadaju građanima za čiji se interes zalažemo i konačno je dokazano da smo u pravu i da su zakonski propisi na strani lokalnih zajednica”, rekao je Tomaš na konferenciji za novinare.

On je dodao da očekuje da sredstva što prije budu prebačena na račun opštine Prnjavor, a njihovu namjenu odrediće Skupština opštine.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Aleksandar NJegomirović rekao je da je sudska odluka konačan epilog postupka pokrenutog na inicijativu ovog odjeljenja koju je načelnik opštine podržao.

On je istakao da je Prnjavor jedina opština koja je pokrenula pitanje naplate poreza od loto dobitka, kao i da je ovakvih dobitaka u Republici Srpskoj bilo još šest.

“Presuda je velika satisfakcija za sav uloženi trud, ali i za opstukcije i negativne konotacije koje su pratile čitav slučaj”, rekao je NJegomirović.

Ova tema postala je aktuelna 20. septembra 2019. godine kada je Lutrija Srpske objavila da je u Prnjavoru izvučen dobitnik sedmice na lotu u iznosu od 3.182.726 KM.

/SRNA/

Foto: Aleksandar Bato Atić

PODIJELI