MAGLA NA PODRUČJU GORNJEG PODRINJA

0
241
AMSRS

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH ovog jutra vozi se po suvim, a na jugoistoku mjestimično po vlažnim kolovozima, dok na području gornjeg Podrinja ima magle.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju na moguće odrone kamenja i zemlje na kolovoz u usjecima i pored kamenih kosina, a vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

U Republici Srpskoj zabranjeno je kretanje osobama starijim od 65 godina, dok je od 20.00 do 5.00 časova na snazi potpuna zabrana kretanja i u Republici Srpskoj i u FBiH.

Na graničnom prelazu Gradiška pojačana je frekvencija teretnih vozila, dok na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su osobe s boravkom u BiH, lica kojima je potrebno liječenje, te lica koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja.

Srbija je zatvorila sve granične prelaze prema BiH, izuzev graničnih prelaza Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Hrvatska i Crna Gora su zatvorili sve granične prelaze prema BiH. Ulazak u te zemlje je dozvoljen samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Za teretna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a preko Crne Gore granični prelaz Klobuk.

Imajući u vidu ogromne napore koje medicinski radnici u Republici Srpskoj svakog dana ulažu da pomognu svim oboljelima uprkos opasnosti od virusa korona, AMS Republike Srpske donio je odluku da besplatno pruži uslugu prevoza vozila zdravstvenih radnika Srpske koji ostanu u kvaru ili im zatreba druga vrsta pomoći na putu na teritoriji Republike Srpske i BiH.

AMS zajedno sa svojih 49 auto-moto društava zahvaljuje svim vozačima kamiona, koji uprkos opasnosti od virusa korona maksimalno strpljivo i uredno prevoze robu i snabdijevaju tržište Srpske i BiH prehrambenim, medicinskim i drugim proizvodima.

Stanovništvu Republike Srpske upućen je apel da prate uputstva Vlade Republike Srpske, nadležnih zdravstvenih ustanova i lokalnih zajednica, te da ne kreću na put bez prijeke potrebe.

Na relacijama puteva međuentitetska linija Lapišnica – Rogatica – međuentitetska linija Srpsko Goražde i Stanić Rijeka – međuentitetska linija Karuše – međuentitetska llinija Podvrsnik – Trebinje – Mokri Dolovi kreće se vangabaritni teret i vozačima je upućena molba za oprezniju vožnju i da poštuju uputstva lica iz pratnje.

U toku su radovi na proširenju distributivne mreže vode za piće i mreže za prikupljanje otpadnih voda u naselju Zeleni Vir, na magistralnom putu Banjaluka pet – Čelinac i za to vrijeme radova saobraćaj reguliše privremena signalizacija.

Na dionici magistralnog puta Kotor Varoš – Obodnik izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje male hidroelektrane.

Zbog radova na raskrsnici na spoju auto-puta Banjaluka – Doboj i magistralnog puta Johovac – Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na na tom magistralnom putu.

Na dionici Modriča jedan – Vukosavlje/Jakeš/ – Podnovlje – Šešlije – Johovac – Rudanka – Doboj – granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/, zbog radova izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka – Doboj jedan.

Zbog radova na magistralnom putu Drinjača – Milići – Vlasenica izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, pa vozače iz AMS mole da voze opreznije i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

U toku je rekonstrukcija dionice magistralnog puta Čatrnja – Gradiška, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izgradnje raskrsnice na dionici magistralnog puta Gornja Vijaka jedan – Derventa i na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka dva – Srpske Toplice, za vrijeme izgradnje mosta preko rijeke Vrbas, promijenjen je režim saobraćaja i regulisan privremenom signalizacijom.

U toku je izgradnja male hidroelektrane “Krupac” na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići/, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično jednom trakom uz postavljene semafore.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod – Odžak u mjestu Klakar Donji i na dionici magistralnog puta Pelagićevo – Gradačac u mjestu Turić Prosjek u vremenu od 8.15 do 15.05 časova povremene su obustave, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa – Podnovlje, na deminerskom radilištu “Gornji Božinci” u vremenu od 8.15 do 15.05 časova povremene su obustave saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na regionalnom putu Crna Rijeka – Bjelajce i dalje je potpuno obustavljen saobraćaj i preusmjeren je na putne pravce Kola – Stričići – Čađavica – Mrkonjić Grad i Crna Rijeka – Jajce – Mrkonjić Grad.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, pa su od 7.00 do 17.00 časova najavljene povremene obustave saobraćaja u trajanju maksimalno pet minuta.

Zbog klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka, kao i na na regionalnom putu Šekovići – Caparde.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, dok se na regionalnom putu Priboj-Lopare, u mjestu Priboj, preko mosta na Labuđanskoj rijeci, saobraćaj zbog oštećenja mosta, takođe odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod “NIS petrol” pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog klizišta, odvija jednom trakom naizmjenično.

Zbog pokretanja klizišta na lokalnom putu Svodna – Brezici, na području opštine Novi Grad saobraćaj se odvija jednom trakom.

Na regionalnom putu Površnice – Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare – Priboj – Banj Brdo.

Na području FBiH danas počinju radovi na izgradnji kružnog toka na dionici Sarajevo-Vogošća kod skretanja za Blagovac.

Saobraćaj će za vrijeme izvođenja ovih radova biti preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na dionici auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica, zbog servisiranja tunela “Gaj” i “Igman” do 20.00 časova saobraćaj se preusmjerava dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom.

Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, a vozačima je upućen apel da na ovoj dionici voze znatno smanjenom brzinom.

Na magistralnim putevima Srbljani – Bosanska Krupa u kanjonu Une i Srebrenik – Orašje u tunel “Ormanica” u toku su sanacioni radovi, zbog čega se na mjestu radova saobraća usporeno, jednom trakom.

/srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here