Mara za manje od dva sata dobila četvoro unučadi: Ja sam najsrećnija majka i baka

0
404
Nesvakidašnja i nevjerovatna sreća zadesila je u petak Crnogorku Maru Mugošu iz Donje Gorice u Podgorici, koja je u istom danu postala baka četvoro unučadi. Naime, njene tri kćerke u razmaku od nepuna dva sata u istoj bolnici rodile su četvoro djece, a ova neobična vijest u trenu je obišla region, pa i šire.

Čitava priča se odvijala u porodilištu najstarije bolnice u Crnoj Gori, Danilo I. na Cetinju, gdje su sestre Olivera, Jasna i Jelena u petak ujutro, u razmaku od pola sata, na svijet donijele četvoro djece.

Prva je u salu za porođaj ujutro oko 9 sati ušla Olivera Mugoša Midžor, koja je rodila djevojčicu Stefanu. Malo nakon nje njena sestra bliznakinja Jasna Rakočević rodila blizance Uroša i Anju, a u 11 sati ovaj srećni serijal zatvorila je Jelena Vukčević koja je na svijet donijela malenu Dariju.

Sve tri porodilje porodio je dr Predrag Jovović koji je predvodio ginekološki tim, a uz njega su, naravno, tokom ova tri “sestrinska” porođaja bili još dva ginekologa, anesteziolog i pedijatar.

– Porođaji su protekli uredno. Porodilje i njihova djeca su dobro – kratko je nakon odlično obavljenog posla izjavio dr Jovović.

Ovo pravo malo čudo prokomentisala je i direktorka Opšte bolnice Danilo I, dr Sonja Radojičić riječima kako je njeno ginekološko odeljenje dokazao da svojim timskim radom i organizacijom može biti kvalitetan servis građanima Cetinja i Crne Gore.

Ipak, najsrećnija i najponosnija u ovoj priči je četvorostruka baka Mara Mugoša, koja nestrpljivo čeka izlazak kćerki i unučadi iz bolnice, a nema sumnje kako će uz nju slaviti i čitava Donja Gorica. Za portal Vijesti.me vidno uzbuđena putem telefona rekla je kako je najsrećnija majka na svetu, a samim time i baka.

– Ne znam gdje sam, ni na nebu ni na zemlji – riječi su kojima je baka Mara Mugoša u telefonskoj izjavi opisala kako se osjeća nakon što su sva tri porođaja njenih kćerki prošla u najboljem redu. Uz to, kratko je dodala kako od kćerke Jelene već ima jednu unuku, malenu Mariju, koja će uskoro napuniti tri godine, pišu Vijesti.

Iako su sestre zajedno prolazile sve čari i iskušenja trudnoće, pa tako i bolničke dane uoči porođaja, teško je bilo i pretpostaviti da bi u tako kratkom razmaku sve tri mogle roditi, s time da je bliznakinjama Oliveri i Jasni ovo bila prva trudnoća.

PODIJELI