Mediji zaslužuju pomoć zbog teškog rada tokom epidemije

0
384

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da Vlada Srpske još nije razmatrala mogućnost da se medijima novčano pomogne, ali da je njeno lično mišljenje da takva pomoć treba da uslijedi, jer je medijski posao tokom epidemije virusa korona bio veoma težak.

– Takvu odluku može donijeti Vlada i da se pomoć da iz Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske kao i svim drugim privrednim subjektima. Da li će je biti i kolika će biti vidjećemo u narednom periodu – rekla je Vidovićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sjednice Vlade Srpske.

Ona je ocijenila da su medijski radnici tokom epidemije virusa bili izloženi kao i ljudi iz nekih drugih profesija koji su dobili novčane naknade.

Vidovićeva je rekla da je Vlada tokom epidemije virusa korona za nabavku razne zaštitne i medicinske opreme izdvojila više od 80 miliona KM.

– To se odnosi na respiratore, maske rukavice i ostalu opremu koja je bila potrebna i koju su zahtijevale medicinske ustanove – rekla je Vidovićeva.

/Srna/

PODIJELI