Ponovo okupljanje u Podgorici i Nikšiću

0
543

Pristalice Srpske pravoslavne crkve okupljaju se i večeras oko Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, navodi portal CdM.

Neredi u više crnogorskih gradova tokom protesta zbog hapšenja vladike Јoanikija i više sveštenika SPC, sukobi, tenzije, suzavac, kamenice, nova privođenja i povređeni građani i pripadnici policije, epilog su sinoćnjih događaja u Crnoj Gori.

U crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću večeras je održan moleban koji je služio iguman manastira Bijela u Šavniku Isaija, prenose Vijesti.me.

– Prođe i Vaskrs, a strasti se ne smiruju. Svjedoci smo da oni koji ne žele mir su zatočili našeg vladiku i naše oce. Mi i dalje tražimo mir u Gospodu i prizivamo njegovo ime – kazao je Isaija.

Prema njegovim riječima “sila gospodnja nije da jedni drugima prkosimo, izazivamo jedne druge, već da se jedni za druge molimo”.

– Vidi se ko traži nemir i nisu sinovi mira i gdje im je mjesto, ali mi treba da se molimo i za naše neprijatelje. Prepreke se prelaze sabiranjem na svete službe i molitvama Gospodu ali i za sve ljude. Naša su srca uvijek uz Gospoda uz narod svoj i za narod svoj, a onaj ko to neće neka vidi svoj put jer nas put to nije već put mira – poručio je iguman Isaija.

/Tanjug/RTRS/

PODIJELI